O românca care locuia în Italia şi-a ucis fostul soţ cu 17 lovituri de cuţit. De unde a pornit conflictul

O românca care locuia în Italia şi-a ucis fostul soţ cu 17 lovituri de cuţit. De unde a pornit conflictul
| Foto: observatornews.ro

Femeia a fost condamnată la 24 de ani de închisoare, de către judecătorii de la Corte d`Assise d`Appello di Frosinone care au găsit-o vinovată de crimă. 

Românca a recurs la acest gest şocant de teamă să nu îşi piardă fetiţele. Rămăsese fără venituri, iar partenerul său, Giuseppe Cardoselli, un cunoscut avocat, cunoştea toate pârghiile justiţiei ca să aibă câştig de cauză.

Aşa că în ziua fatală de 29 octombrie 2019, Mioara a intrat în biroul său. Cei doi s-au certat, iar femeia a luat un cuţit aflat pe masa avocatului. „De multe ori inculpata Bascoveanu s-a dus la el, în același birou și mereu fără a fi invitată”, a spus avocatul apărării, Itana Crialesi.

„Ea a implorat întoarcerea sa la familie, dreptul său de soție și mamă, cerșea câteva zeci de euro, 50 de euro”, a spus de cealaltă parte apărătorul lui Cardoselli.

În cei 10 ani de căsătorie, din care s-au născut două fetiţe, cei doi s-au certat în repetate rânduri, iar reclamaţiile la poliţie au curs. Când s-a pronunţat divorţul, motivele de ceartă s-au mutat pe copii. Iar femeia devenise obsedată de gândul că şi-ar putea pierde copiii, „singurele motive de viață, copiii ei prețioși”. Obsesia s-a transformat în furie şi furia în crimă, potrivit observatornews.ro.

„Am citit în documentele instanței toate chinurile acestei mame care are un trecut de abandon material și moral. O femeie care a căzut într-o stare depresivă profundă care în ultimul act de apărare a copiiilor ei a atacat transformându-se”, a mai spus avocata Itana Crialesi.

Pledoaria nu a reuşit să îi înduplece pe judecători, care au condamnat-o la 24 de ani de închisoare.

 

Comenteaza