Ies la iveală detalii noi din ancheta Tate! Milionarii fac acuzații grave

Ies la iveală detalii noi din ancheta Tate! Milionarii fac acuzații grave

Frații Tate au fost duși și astăzi la DIICOT, pentru continuarea perchezițiilor informatice.

Frații Tate se află în prezent în Arestul Capitalei, iar miercuri au fost duși la DIICOT, pentru începerea perchezițiilor informatice.

Andrew și Tristan Tate, alături de fosta polițistă au asistat la momentul începerii perchezițiilor informatice de către procurori. 

Jurnaliștii WOWbiz.ro au discutat cu avocatul Adrian Cuculis pentru a afla ce presupun aceste percheziții, dar și ce mijloace ar putea folosi Cobra și Andrew Tate ca să scape de închisoare. Reamintim că cei doi britanici au fost arestați preventiv, fiind acuzați de constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de persoane.

"Nu trebuie să se confunde percheziția informatică cu mandatul de prelungire a arestului preventiv. Este o obligație a organului de urmărire, să îi cheme pe inculpați în momentul în care desigilează aparatura în vederea percheziției informatice și bineînțeles să participe, prin avocații lor, la percheziția respectivă.

În momentul în care se desigilează respectivele fișiere electronice, calculatoare, telefoane, etc. Prima dată se descarcă, de către un expert IGPR în cadrul unui hard al Poliției, iar ulterior sigur că pot fi și restituite acele aparate confiscate, iar în cele din urmă, funcție de ceea ce dispune procurorul prin ordonanță să fie identificat în acele documente electronice se apucă ofițerul de poliție să caute", a explicat avocatul Adrian Cuculis, pentru WOWbiz.ro.

"Spre exemplu fotografii când sunt sechestrate fetele sau abuzate, sau unde se droghează sau depinde ce mai făceau ei. Se verifică toate fișierele informatice ce se identifică cu privire la faptele cercetate sau chiar și cu privire la alte fapte, se pune totul deoparte, se notifică procurorului, iar la finalul percheziției informatice se aduce la cunoștință inculpatului ce s-a descoperit acolo", a mai precizat el.

 

 

Comenteaza