Când iese Cristian Cioacă din pușcărie! Decizie de ultimă oră luată de instanță

Când iese Cristian Cioacă din pușcărie! Decizie de ultimă oră luată de instanță
| Foto: cancan.ro

Cristian Cioacă este acuzat de uciderea Elodiei Ghinescu iar din anul 2014 și până acum a fost în închisoare.

Pe 19 iunie 2014, fostul polițist a fost condamnat definitiv la 15 ani și 8 luni de închisoare. La instanța de fond, acesta primise o condamnare de 22 de ani. În cele din urmă, încadrarea sa a fost schimbată la Curtea de Apel din „omor” în „lovituri cauzatoare de moarte”, iar pedeapsa s-a micșorat.

Cristian Cioacă se află în penitenciarul din Colibași de 11 ani, unde își execută pedeapsa în regim semideschis. În toți anii în care a stat după gratii, fostul om al legii nu a avut nicio abatere de la regulamentele închisorii. Mai mult decât atât, ar fi primit peste 100 de recompense ce constau în sporirea numărului de vizite și de suplimentarea pachetelor, dar și în permisii de weekend și vizite intime, notează Evz.

„Am înțeles că instanța a solicitat efectuarea unui raport din partea Serviciului de Probațiune din cadrul Tribunalului Argeș, așa cum prevede codul de procedură penală în situația în care pedeapsa rămasă de executat ar mai fi de 2 ani sau mai mare de 2 ani, atunci instanța va cere întocmirea unui raport de către Serviciul de Probațiune.

Cristian Cioacă nu ar trebui să fie eliberat înainte de termen, înainte de executarea în întregime a pedepsei de 15 ani și 8 luni, care este o pedeapsă relativ mică raportat la gravitatea faptelor comise. Instanța ar trebui să aibă în vedere comportamentul dumnealui. A încercat să șteargă urmele săvârșirii infracțiunilor. Nici până în acest moment nu știm ce a făcut cu rămășițele Elodiei. Există un mormânt gol, copilul nu poate să meargă să aprindă o lumânare, să pună o floare la mormântul Elodiei”, a explicat aceasta, pentru Realitatea Plus.

Comenteaza