Zelenski este gata să facă primele compromisuri pentru pace. Când se ÎNCHEIE RĂZBOIUL: „Suntem gata să acceptăm” 

Zelenski este gata să facă primele compromisuri pentru pace. Când se ÎNCHEIE RĂZBOIUL: „Suntem gata să acceptăm” 

Președintele Ucrainei a spus într-un interviu la ce este dispus să renunțe pentru ca acest război să se încheie.

Rusia și Ucraina se află în război de 32 de zile, iar după patru runde de negocieri nu s-a ajuns la nicio concluzie concretă. Între 28 și 30 martie, în Turcia, vor avea loc noi discuții pentru pace între delegațiile ruso-ucrainene, iar chiar înainte de aceste negocieri Volodimir Zelenski a declarat într-un interviu care sunt compromisurile pe care este dispus să le facă pentru ca măcelul din țara sa să ia sfârșit. 

Interviul video are o durată de 90 de minute, iar de față au fost mai mulți jurnaliști ruși. Cu toate acestea, Rusia a interzis difuzarea materialului în presă! Iată toate detaliile!

Președintele Ucrainei a declarat că este pregătit să discute adoptarea statului de neutralitate ca parte a negocierilor de pace cu Rusia, însă cu niște condiții: acest tatut trebuie să fie garantat de o terță parte și validat prin referendum, scrie Reuters.

De asemenea, Zelenski susține că nu va semna nicio garanție în ceea ce privește neaderarea la NATO, dacă, în continuare, pe teritoriul țării sale vor continua să fie trupele ruse.

Totodată, el a vorbit despre necesitatea unei discuțiii față în față cu Vladimir Putin, însă, până acum, Kremlinul a susținu că o astfel de întâlnire nu poate avea loc până nu se va stabili ceva concret. 

„Garanții de securitate și neutralitate, statut non-nuclear pentru țara noastră.

Suntem gata să acceptăm. Acesta este cel mai important lucru (...)  Avem nevoie de un acord cu preşedintele Putin. Garanţii nu vor semna nimic dacă sunt trupe”, a declarat Volodimir Zelenski. 

În ceea ce privește recoanșterea Crimeei ca parte a Rusiei şi independenţa republicilor pro-ruse Doneţk şi Lugansk, Volodimir Zelenski spune că „această chestiune trebuie abordată şi soluţionată”. Cât despre „denazificarea” şi „demilitarizarea” Ucrainei, liderul de la Kiev a declarat că refuză orice discuţie în aceşti termeni, potrivit wowbiz.ro

 

 

Etichete
Comenteaza