Anunț pentru toată România! Lovitură NUCLEARĂ în Marea Neagră!

Anunț pentru toată România! Lovitură NUCLEARĂ în Marea Neagră!

Rsuia se pregătește de o demonstrație de forță printr-un test nuclear, anunțul a fost făcut de Ministrul Apărării, Vasile Dîncu.

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a comentat zvonurile privind un posibil test nuclear al Rusiei în Marea Neagră. Oficialul român este de părere că Rusia nu are niciun interes să provoace NATO și să „producă un dezastru nuclear”.

„În acest moment, nu există date care să ne conducă la ideea că s-ar putea face un test nuclear în Marea Neagră. Aproape că nu are sens, chiar dacă sunt analiști care spun că un astfel de test ar trebui să se facă undeva pentru a impresiona țările din zonă.

Cred că Rusia, așa cum a declarat ambasadorul său (…), nu are vreun interes să provoace țările NATO și să încerce să producă un dezastru nuclear (…) Pregătirile nucleare ale statelor importante s-au făcut exclusiv în scopul descurajării, al păstrării unui echilibru al descurajării.

Nimeni nu poate să înceapă în mod rațional o lovitură nucleară, pentru că asta înseamnă, până la urmă, sfârșitul. Orice ripostă ulterioară ar duce la sfârșitul omenirii”, a spus ministrul.

De asemenea, Vasile Dîncu a respins posibilitatea ca România să facă demersuri de a găzdui arme nucleare, așa cum a sugerat Polonia.

„Nu cred că în acest moment e nevoie ca România să fie stat deținător de arme nucleare. România face parte din NATO și există o dotare care se face la nivelul întregii alianțe”, a precizat Vasile Dîncu, potrivit capital.ro.

Comenteaza