Vladimir Putin ajunge la ÎNCHISOARE! Există probe împotriva lui

Vladimir Putin ajunge la ÎNCHISOARE! Există probe împotriva lui

În curând, Vladimir Putin ar putea să ajungă în sala de judecată din cauza crimelor de război din Bucea.

Veste teribilă pentru Vladimir Putin! În ciuda poziţiei Moscovei, crimele de război de la Bucea nu pot fi negate, iar Biroul Procurorului Curţii Penale Internaţionale este ferm convins că toate probele vor fi strânse în timp util, până se va ajunge în sala de judecată.

Anunţul a venit din partea lui Karim Khan, procuror al Curţii Penale Internaţionale (CPI). Într-un interviu acordat jurnaliştilor de la CNN, acesta afirmă că Rusia se va confrunta cu „un caz în care există probe”, vorbind despre presupusele crime de război din localitatea Bucea, aflată la periferia Kievului.

Reamintim că luni, Uniunea Europeană a deschis luni o anchetă referitoare la posibilele crime de război ale Rusiei în Ucraina în timpul invaziei.

Aceasta este prima anchetă comună în care Curtea Penală Internaţională este implicată în ultimele două decenii.

„Vom ajunge la adevăr pentru că nu avem unde să ne ascundem în sala de judecată.

Oricare ar fi naraţiunile şi contra-naraţiunile, dovezile ar trebui testate în mod corespunzător… şi va exista – cred – un caz în care vor exista probe în timp util. (…)

Cadavrele care sunt în acele pungi de pe ecran nu sunt false. Le-am văzut. Am stat lângă ele, potrivit capital.ro.

Problema este cum au murit, cine este responsabil şi în ce circumstanţe?”, a declarat procurorul CPI.

Karim Khan a adăugat că lumea întreagă urmăreşte, în aceste clipe, să vadă cât de „eficient ar fi statul de drept” în ceea ce priveşte invazia din Ucraina.

Procurorul a sugerat totodată că ar putea exista probleme jurisdicţionale ale CPI: „Trebuie să progresăm într-un mod care este, probabil, mult mai eficient decât în trecut.”

Comenteaza