Vladimir Putin a semnat decretul! Ce vrea să facă cu ucrainenii: „Transformă..”

Vladimir Putin a semnat decretul! Ce vrea să facă cu ucrainenii: „Transformă..”

Președintele rus, Vladimir Putin, vrea să le ofere ucrainenilor care locuiesc în regiunile cucerite posibilitatea de a obține mai ușor cetățenia rusă.

Vladimir Putin a luat o decizie de ultim moment. Potrivit The Guardian, liderul de la Kremlin a semnat un decret  prin intermediul căruia simplifică procesul de acordare a cetățeniei ruse pentru locuitorii din regiunile Herson și Zaporojie, care se află acum sub ocupația Moscovei.

Nu este pentru prima oară când Vladimir Putin apelează la simplificarea procesului de acordare a cetățeniei ruse.

Decretul pe care liderul de la Kremlin l-a semnat miercuri este, de fapt, extinderea unei scheme disponibile din 2019, care îi viza pe locuitorii din zonele controlate de separatiștii proruși, Donețk și Lugansk.

Cei care solicită obținerea cetățeniei ruse nu trebuie să fi locuit în Rusia, să treacă vreun test pentru limba rusă, ori să facă dovada unor fonduri suficiente. Anunțul făcut de Putin vine la scurt timp după ce autoritățile din Herson au transmis că se pregătesc să introducă rubla în regiunea aflată acum sub ocupația forțelor ruse.

Parlamentarul Ivanna Klympush-Tsintsadze a transmis un mesaj tranșant pe rețelele de socializare, la scurt timp după ce președintele rus a anunțat semnarea decretului: "Rusia simplifică procedura de obținere a cetățeniei sale pe teritoriile ocupate din Ucraina. Aceasta transformă ocupația în anexare, prima oară ne distruge, apoi ne fură teritoriile și oamenii. Rusia trebuie să fie învinsă, altfel lumea se va întoarce în Evul Mediu, unde tiranii conduceau soarta a milioane de oameni.", a scris Ivanna Klympush-Tsintsadze pe contul oficial de Twitter, potrivit wowbiz.ro.

Comenteaza