Un tânăr de 28 de ani a murit din cauza autorităților. Ei l-au pedepsit pentru că nu a respectat carantina

Un tânăr de 28 de ani a murit din cauza autorităților. Ei l-au pedepsit pentru că nu a respectat carantina

Un tânăr de 28 de ani a murit, după ce a fost forţat de un grup de soldați să facă un exerciţiu de 300 de ori drept pedeapsă pentru că a încălcat carantina.

Darren Manaog Peñaredondo a fost prins cumpărând apă după ora 18.00, încălcând astfel regula carantinei impusă în oraşul General Trias, din provincia Cavite, aflată sub „statutul de carantină comunitară”, care include interzicerea circulaţiei de la 18:00 la 5:00.

 
Partenera sa Peñaredondo, Reichelyn Balce, a povestit că prietenul său şi un alt bărbat au fost aduşi în Plaza Malabon în faţa primăriei. Apoi, li s-a spus să facă exerciţii de 100 de ori, joia trecută.

Autorităţile au isistat ca perechea să repete exerciţiile dacă cei doi nu se vor sincroniza de 300 de ori. Exerciţiile erau un fel de genuflexiuni.

Peñaredondo a ajuns acasă în jurul orei 8 dimineaţa şi abia se putea mişca pentru că era atât de obosit, scrie Balce pe pagina sa de Facebook. Iubitul său i-ar fi spus şi că a leşinat de vreo câteva ori în timp ce încerca să facă exerciţiile

„Toată ziua s-a chinuit să meargă, se târa pur şi simplu”. Mai târziu, a început să aibă convulsii şi inima i s-a oprit. A fost resuscitat, dar la scurt timp s-a stins din viaţă în jurul orei 22.00.

Șeful poliției din oraș, locotenent-colonelul Marlo Nillo Solero, a declarat că nu există o astfel de pedeapsă pentru persoanele care au încălcat restricțiile Covid. „În schimb, ținem prelegeri”, a spus el.

Primarul orașului, Antonio Ferrer, a confirmat într-o declarație pe Facebook că se desfășoară o anchetă.

„Frate la revedere, te iubim atât de mult. Nu vom permite să nu se facă dreptate morţii tale”, a mai scris Balce, potrivit observatornews.ro.

Etichete
Comenteaza