Un bărbat a murit în Italia cu băiatul ei de 3 ani de mână. Bărbatul care i-a accidentat a sărit să-i ajute

Un bărbat a murit în Italia cu băiatul ei de 3 ani de mână. Bărbatul care i-a accidentat a sărit să-i ajute

 Un bărbat de 33 de ani a murit în timp ce se afla pe trecerea de pietoni cu copilașul său de doar 3 ani. 

Cei doi au fost loviți de un șofer italian în timp ce traversau strada. Și deși șoferul a sărit să le acorde primul ajutor, vecinii românului sunt revoltați de situația care a avut loc chiar la câțiva metri de casa lui.
 
 Incidentul a avut loc în cartierul Giardini di Corcolle, de la periferia Romei. Cosmin Munteanu trecea strada împreună cu fiul său de trei ani, moment în care au fost loviți în plin de un italian de 40 de ani. Acesta s-a dat imediat jos din mașină și a încercat să le ofere victimelor primul ajutor. Din păcate, Cosmin a murit pe loc, dar fiul său a supraviețuit, fiind transportat în stare gravă. Acum viața lui nu îi este pusă în pericol.

Acest lcuru nu i-a oprit pe vecinii românului din a nu se revolta. Oamenii cer autorităților să se sesizeze și să se ocupe de asigurarea circulației publice din zona respectivă. Alte două decese s-au mai înregistrat în acel cartier cu doar câteva zile înainte de moartea lui Cosmin.

„În ultimele zile (26, 28 iunie și 2 iulie 2021), cartierul Giardini di Corcolle a fost scena unor accidente rutiere fatale, cauzate de nivelul scăzut de siguranță rutieră. Solicităm să fie luate măsuri imediate la nivelul străzii Via Polense și a principalelor artere ale cartierului (via SantElpidio a Mare, via Matelica, via Fermignano și via Ripatransone).

Ultimul accident mortal a avut loc în seara zilei de 2 iulie, în jurul orei 22.30, în via Ripatransone, când Cosmin Munteanu, un cetățean român în vârstă de 33 de ani, a fost lovit de un autoturism în timp ce traversa strada. Împreună cu el era fiul său de numai 3 anișori care, din fericire, a scăpat cu viață. Pentru Cosmin însă nu a mai fost nimic de făcut, a murit pe loc, din cauza rănilor grave suferite”, povestesc locuitorii cartieruli italian în care se moare în apropae fiecare săpătmână.

Pentru ca pietonii să nu mai fie victime sigure în fața autoturismelor și a șoferilor care consideră că nu există reguli de circulație în acea zonă, vecinii lui Cosmin, dar și ai celorlalte victime, au depus o petiție adresată autoritățile prin care cer să se pune semnalizatoare și semne rutiere, în așa fel încât astfel de tragedii să nu mai aibă loc.

„Semne de circulație orizontale și verticale, corecte și lipsite de ambiguitate, în conformitate cu reglementările în vigoare, instalarea de mijloace eficiente care să descurajeze viteza, treceri de pietoni ben-vizibile, trotuare, controale rutiere în ce privește viteza automobilelor și orice alte măsuri de precauție pe care le considerați adecvate”, cer oamenii într-o petiție adresată primarului Romei, Virginia Raggi, dar și președintelui municipiului VI, Roberto Romanella, potrivit spynews.ro.

Comenteaza