Turiștii rup tăcerea! Ce s-a întâmplat, de fapt, pe plaja din Egipt unde o româncă a fost sfâșiată de un rechin

Turiștii rup tăcerea! Ce s-a întâmplat, de fapt, pe plaja din Egipt unde o româncă a fost sfâșiată de un rechin

Turiștii români, prezenți la fața locului în momentul în care o româncă a fost atacată de un rechin, spun că autoritățile egiptene au tratat problema cu superficialitate.

Oamenii se plâng că nu li s-a transmis adevăratul motiv pentru care au fost închise plajele, în contextul în care un copil i-ar fi avertizat pe salvamarii că a văzut un rechin în apă, chiar înainte de atacuri, dar nimeni nu a crezut-o și chiar au râs de ea. Mai mult, autoritățile egiptene ar fi încercat să mușamalizeze tragedia.

Iată ce au declarat câțiva turiști, la întoarcere, pentru Antena 3:

  • „Acolo nu se vorbește prea mult de chestia asta”;
  • „Nu ne-au mai dat voie să mai mergem în apă, au spus ca e motorină, ulei în apă”;
  • „Au securizat plajele, nu i-au mai lăsat pe oameni să intre pe plajă, în mare. Nu știam că atacă la mal, știam că sunt niște specii de rechini mici. Am făcut scufundări, am înotat în Marea Roșie, am făcut scufundări cu o zi înainte, scufundări la 30 de metri!”;
  • „N-am mai intrat la plajă! Nu ne-am speriat, a fost tragic dar nu a fost în zona noastră!”;
  • „Chiar în ziua în care s-a întâmplat mersesem cu barca în larg, dar n-am văzut, erau acolo mai mulți români care au văzut, noi nu!”.

O fetiță ar fi anunțat salvamarii, chiar înainte de atacul rechinului, prezența acestuia în zonă, dar aceștia chiar ar fi râs de situație, crezând că în apă se află un delfin.

„Au vorbit toți în resort și au spus că a fost o fetiță care a spus că e un rechin, însă toți au luat-o în râs și au spus că e delfin”, povestește un bărbat, potrivit gândul.ro.

Comenteaza