SE SCHIMBĂ harta Europei! Decizia luată de Putin. Se întâmplă pe 4 noiembrie

SE SCHIMBĂ harta Europei! Decizia luată de Putin. Se întâmplă pe 4 noiembrie

Rusia a stabilit data în care va fi organizat referendumul de alipire a regiunilor ocupate din Ucraina.

Rusia Unită, partidul liderului de la Kremlin, Vladimir Putin, a propus deja data oficială pentru organizarea unor referendumuri în teritoriile ucrainene ocupate de Rusia, în vederea alipirii acestor teritorii la Rusia. Totul se va întâmpla în data de 4 noiembrie 2022, care pică într-o zi de vineri.

„Doneţk, Lugansk şi numeroase alte oraşe ruse vor reveni în sfârşit în portul lor de origine. Şi lumea rusă, astăzi divizată de frontiere formale, îşi va regăsi integritatea”, a anunțat secretarul Consiliului general al Rusiei Unite, Andrei Turciak, data fiind una cu mare însemnătate pentru Rusia.

Astfel, aceste referendumuri au loc fix pe 4 noiembrie, când în Federaţia Rusă se celebrează Ziua Unităţii Naţionale, fiind vorba despre o comemorare a unei revolte populare din secolul al XVII-lea, care a expulzat forţele de ocupaţie poloneze din Moscova.

Astfel, Turciak a vorbit despre regiunile ucrainene Doneţk şi Lugansk (est), dar şi la regiunile Herson şi Zaporojie, pe care armata rusă le ocupă deja în prezent în mare parte. Mai mult, Moscova a recunoscut independenţa regiunilor ucrainene Doneţk şi Lugansk la scurt timp după ce a declanşat, pe 24 februarie, ofensiva militară asupra Ucrainei.

Mai mult, după decizia lui Turciak, şeful-adjunct al administraţiei proruse a regiunii Herson, Kiril Stremousov, a anunțat deja că această regiune se va pregăti pentru organizarea unui astfel de referendum pe 4 noiembrie, potrivit capital.ro.

Etichete
Comenteaza