Începe un nou război? Anunțul care ”cutremură” lumea a venit peste noapte...

Începe un nou război? Anunțul care ”cutremură” lumea a venit peste noapte...

Vladimir Putin vrea să evite escaladarea războiului din Ucraina, pentru a reuși să-i pună capăt.

„ Vladimir Putin a făcut apel la cele două părţi să împiedice o nouă escaladare şi să ia măsuri pentru a rezolva situaţia cât mai repede posibil, iar acest lucru nu trebuie să se facă decât pe căi paşnice şi politico-diplomatice”, este declarat într-un comunicat de presă al Kremlinului. 

Kârgâzstanul a precizat, duminică, faptul că 36 de cetăţeni ai săi au fost ucişi în confruntările de la frontieră din această săptămână cu Tadjikistanul.

Duminică dimineaţă, poliţiştii de frontieră kirghizi au declarat fa,ptul că noaptea a fost „calmă, fără incidente”. De asemenea, au delcarat faptul că situaţia a rămas „tensionată” la graniţa din regiunile kirghize Osh şi Batken.

Potrivit unui purtător de cuvânt al Naţiunilor Unite, secretarul general al ONU, Antonio Guterres, le-a cerut, sâmbătă, prin telefon, responsabililor ambelor tabere „să favorizeze dialogul pentru o încetare a focului de durată”.

Ministerul de Interne din Tadjikistan a declarat sâmbătă faptul că civili au fost ucişi în Tadjikistan în timpul încălcărilor armistiţiului, fără a preciza numărul lor. Tirurile dintre cele două ţări de la începutul acestei săptămâni au provocat deja moartea a doi poliţişti de frontieră tadjici şi au făcut răniţi. Graniţa dintre Tadjikistan şi Kârgâzstan este scena unor lupte regulate. 

Pe fondul tensiunilor legate de accesul la resurse Aproape jumătate din cei 970 de kilometri de frontieră comună este contestată de la destrămarea URSS, potrivit stirilekanald.ro.

Etichete
Comenteaza