Se încheie războiul?!!! Vestea cea mare a venit chiar acum: „Dețin controlul complet”

Se încheie războiul?!!! Vestea cea mare a venit chiar acum: „Dețin controlul complet”

Ucraina are toate șansele să iasă victorioasă din războiul cu Rusia.

Răsturnare de situație în plin război. Planurile lui Vladimir Putin au fost date complet peste cap de Ucraina, care nu doar că nu este dispusă să cedeze, dar face recuceriri pe bandă rulantă.

Potrivit unui anunț făcut de guvernatorul Lugansk, Serhiy Haidai, Ucraina a reușit să recucerească un sat din apropierea orașului de est Lysychansk, într-o victorie mică, ”dar simbolică”.

Odată cu acest lucru, Rusianu mai deține controlul deplin asupra regiunii Lugansk, unul dintre obiectivele cheie ale războiului lui Vladimir Putin.

„Forțele armate ale Ucrainei dețin controlul complet asupra lui Bilohorivka. Este o suburbie a orașului Lysychansk. În curând îi vom scoate (n.r. pe ruși) de acolo cu o mătură. Pas cu pas, centimetru cu centimetru, ne vom elibera întregul pământ de invadatori”, a transmis guvernatorul Lugansk, Serhiy Haidai.

Totodată, el a mai adăugat că vor urma și lupte mai grele până când Ucraina va reuși tot ceea ce și-a propus în fața Rusiei. „Urmează o luptă grea, pentru fiecare centimetru din pământul Luganskului”, a spus Haidai.

Declarațiile sale sunt confirmate și de mai multe video-uri făcute publice pe Telegram. În imagini se poate vedea cum soldații ucraineni patrulează pe o stradă ajunsă în ruine, după bătăliile grele date în ultimele luni de zile.

Amintim că Rusia a ocupat toată provincia Lugansk în ultimele două luni și jumătate. Pe de altă parte, după o luptă lungă și măcinantă, statul major al Ucrainei a decis să se retragă în iulie din orașele Sievierdonetsk și Lysychansk, notează The Guardian.

Trebuie subliniat și faptul că în luna mai, ucrainenii au aruncat în aer și au distrus cel puțin două poduri de pontoane de lângă Bilohorivka, oprind temporar avansul rușilor în regiunea Lugansk.

La acel moment au fost distruse „cel puțin 73 de echipamente şi tehnică grea de luptă ruseşti”, inclusiv tancuri T-72 și vehicule de luptă de infanterie, atunci când un batalion al armatei ruse a încercat de trei ori să traverseze râul Severski Doneț. Drept urmare, acela a fost și momentul în care rușii și-au pierdut aproape în întregime toate blindatele din dotare, potrivit capital.ro.

Comenteaza