Alertă maximă LA GRANIȚA cu România! Începe războiul în țara noastră?!

Alertă maximă LA GRANIȚA cu România! Începe războiul în țara noastră?!

Un grup de militari de la frontiera Mucacevo au încercat să oprească mai multe încercări de trecere ilegală a frontierei către România! 

Cel mai mare grup, format din zece tineri, a fost reținut de echipa de frontieră a departamentului Teceu (Teaciv). Trebuie menționat că șapte dintre ei sunt locuitori ai regiunii Ivano-Frankivsk, în timp ce trei sunt din localitățile Transcarpatiei.

Aceștia plănuiau să treacă ilegal granița româno-ucraineană, conform informațiilor transmise de bucpress.eu

„Militarii detașamentului de frontieră Mucacevo au oprit mai multe încercări de trecere ilegală a frontierei, în urma cărora au fost reținuți 20 de cetățeni ai Ucrainei de vârsta recrutării în armată”, a transmis sursa menționată, într-o postare realizată pe Facebook.

De asemenea, militarii aceluiași departament au reținut ulterior și un bărbat din Ivano-Frankivsk, care a încercat să treacă ilegal frontiera de stat. Tot în această locație, alți recruți din regiunea Viniția, unul din Kirovohrad și doi transcarpatieni din satul Grușevo, nu au reușit să ocolească patrulele de frontieră.

Anchetatorii încearcă să stabilească modul de organizarea al gruprilor implicate în trecerea ilegală a râului ce desparte regiunile istorice ale Vechiului Regat. Pentru a-i opri pe fugari, polițiștii statului vecin folosit armamentul din dotare și au somat prin focuri de avertizre.

Alți trei bărbați, locuitori ai regiunii Hmelnițki, au fost reținuți anterior în apropierea satului Bogdan. Toți s-au ales cu dosare de trecere ilegală a graniței și vor fi supuși legii marțiale privind dezertarea pe timp de război, potrivit capital.ro.

Comenteaza