L-au ucis pe loc! Ucraina este în stare de șoc.... autoritățile au confirmat decesul

L-au ucis pe loc! Ucraina este în stare de șoc.... autoritățile au confirmat decesul

O nouă tragedie a îndoliat Kievul. Un tânăr ucrainean care apăra țara și-a pierdut viața.

Rory Mason, un irlandez în vârstă de numai 23 de ani, a fost omorât în timp ce se afla pe frontul din Ucraina, a confirmat în mod oficial familia sa, relatează jurnaliștii britanici de la Sky News.

Rory Mason se afla undeva în apropiere de granița cu Rusia. Tânărul irlandez era militar al forțelor armate ucrainene și lupta în cadrul Legiunii Internaționale pentru Apărarea Ucrainei.

Ministerul Afacerilor Externe a fost cel care a informat familia Mason despre moartea tânărului militar.

Rob, tatăl lui Rory Mason, l-a descris pe fiul său ca fiind un „tânăr retras, plin de energie, de bune intenții și de convingeri”.

„Deși suntem profund întristați de moartea sa, suntem enorm de mândri de curajul și determinarea sa, precum și de altruismul cu care s-a înrolat imediat pentru a sprijini Ucraina.

Rory nu a fost niciodată un om politic, dar avea un simț profund al binelui și al răului și o incapacitate de a se întoarce cu spatele în fața nedreptății”, a adăugat Rob Mason.

Potrivit informațiilor oferite de către Legiunea Internațională pentru Apărarea Ucrainei, unitatea în care activa Rory Mason a fost atacată de către trupele ruse.

„Fratele nostru de arme, Rory Mason, a luat parte la contraofensiva din Harkov cu unitatea sa și a fost ucis în acțiune.

Memoria lui Rory va trăi în unitatea sa, în legiune și în forțele armate ale Ucrainei”, este mesajul transmis de către purtătorul de cuvânt al Legiunii.

„Rory a fost un om care, la prima vedere, putea părea timid, însă atunci când venea vorba de acțiuni și caracter a dovedit, din nou și din nou, că era un om cu tărie, principii și onoare”, spunea și unul dintre colegii săi.

Înainte de a se alătura Legiunii Internaționale în luna martie, Rory Mason a lucrat în Germania pentru a-și finanța pasiunea pentru călătorie, a mai povestit familia sa, potrivit capital.ro.

Comenteaza