Se anunță noi mutații COVID în Marea Britanie. România se află în pericol?

Se anunță noi mutații COVID în Marea Britanie. România se află în pericol?
| Foto: digi24.ro

Marea Britanie analizează posibilitatea de a testa mai rapid toate sosirile internaționale, pe măsură ce se răspândesc variantele de coronavirus.
 

Marea Britanie vrea să testeze cât mai repede toate persoane care au sosit din străinătate, pentru a se apăra împotriva noilor variante ale virusului, a declarat marți un ministru, potrivit observatornews.ro.

Astfel, toate sosirile internaționale ar trebui să fie testate pentru COVID-19 în a doua și a opta zi de autoizolare.

 
"Ne uităm în permanență la perfecționarea abordării noastre la frontieră pur și simplu pentru că există riscul ca noi variante să vină din alte țări din întreaga lume.

Până nu vom vaccina pe toată lumea și nu vom identifica o modalitate de a putea actualiza vaccinul pentru a face față noilor provocări, trebuie să fim atenți cu privire la călătoriile internaționale", a declarat secretarul de mediu George Eustice pentru Times Radio.

Companiile aeriene au fost îngenunchiate de pandemie, restricțiile de călătorie forțând branduri cu o creștere rapidă, precum Norwegian, să lupte pentru supraviețuire, în timp ce nume consacrate precum British Airways au făcut tăieri masive și au concediat mii de angajați.

Comenteaza