Răsturnare de situație în cazul femeii care și-a ucis cu sânge rece cei 5 copii! Cerință absurdă a criminalei

Răsturnare de situație în cazul femeii care și-a ucis cu sânge rece cei 5 copii! Cerință absurdă a criminalei

O femeie din Belgia care și-a ucis cu sânge rece cei cinci copii a fost eutanasiată la propria cerere.

Genevieve Lhermitte le-a tăiat gâtul cu un cuțit de bucătărie fiului și celor patru fiice, cu vârste cuprinse între trei și 14 ani. Totul a avut loc în casa familiei din orașul Nivelles, la data de 28 februarie 2007, în timp ce tatăl celor mici era plecat.

După ce a comis crima care a șocat o lume întreagă, cu un cuțit de bucătărie a încercat să-și pună capăt zilelor înjunghiindu-se, dar nu a reușit și a sfârșit prin a chema serviciile de urgență.

Mama criminală le-a tăiat gâtul cu un cuțit de bucătărie fiului și celor patru fiice, cu vârste cuprinse între trei și 14 ani. Scenele de coșmar au avut loc în casa familiei din orașul Nivelles, la data de 28 februarie 2007, în timp ce tatăl celor mici era plecat.

Genevieve Lhermitte a fost condamnată la închisoare pe viață în anul 2008, înainte de a fi transferată într-un spital de psihiatrie în anul 2019.

Avocatul femeii, Nicolas Cohen, a transmis pentru jurnaliștii de la AFP că informațiile apărute în presa locală conform cărora clienta sa a decedat prin eutanasiere sunt adevărate.

Legislația din Belgia permite ca oamenii să aleagă să fie eutanasiați dacă se consideră că suferă de suferințe psihologice "insuportabile", și nu doar fizice, care nu pot fi vindecate.

" Este această procedură specifică pe care a urmat-o doamna Lhermitte, fiind colectate diferitele avize medicale", a transmis avocatul mamei criminale.

Emilie Maroit, psiholog, a mărturist pentru canalul RTL-TVI că femeia a ales probabil să moară pe data de 28 februarie într-un" gest simbolic, în respect pentru copiii ei".

" Este posibil să fi fost, de asemenea, pentru ca ea să termine ceea ce a început, pentru că, practic, a vrut să își încheie viața atunci când i-a uci s", a declarat Emilie Maroit, potrivit stirilekanald.ro.

Comenteaza