Primele rezultate din Israel. Mai puţin de 0,01% dintre persoanele vaccinate cu ambele doze au contractat virusul

Primele rezultate din Israel. Mai puţin de 0,01% dintre persoanele vaccinate cu ambele doze au contractat virusul
| Foto: Profimedia

Deşi datele apar în timpul unui carantine la nivel naţional care a contribuit la stoparea contagiunii acesta sunt foarte importante pentru cerecetători dat fiind gradul ridicat de vaccinare din Israel. 

Ţara oferă Pfizer actualizări săptămânale de date despre campania sa de vaccinare în cadrul unui acord de colaborare care ar putea ajuta alte ţări să-şi regleze propriile acţiuni de inoculare, relatează Reuters.

"Potrivit experţilor Maccabi, acestea sunt date preliminare, dar cifrele sunt foarte încurajatoare", a spus Maccabi într-un comunicat.

„Maccabi raportează că din cele 20 de persoane infectate, 50% suferă de boli cronice. Toţi pacienţii au prezentat o boală uşoară cu simptome, inclusiv dureri de cap, tuse, slăbiciune sau oboseală.

Nimeni nu a fost internat sau a înregistrat febră peste 38,5C, a spus acestia.

Anat Ekka Zohar, directorul Diviziei Informaţii şi Sănătate Digitală a Maccabi, a declarat că „faptul că pacienţii infectaţi provin din profiluri diferite este în concordanţă cu rezultatele studiilor Pfizer”.

„Vom monitoriza îndeaproape aceşti pacienţi pentru a examina dacă continuă să sufere doar de simptome uşoare şi nu dezvoltă complicaţii ca urmare a virusului”, a spus ea.

Peste 2,6 milioane de israelieni au primit o singură doză de vaccin şi aproximativ 1,2 milioane au primit ambele focuri, dintr-o populaţie de aproximativ 9 milioane.

Israelul a raportat aproximativ 600.000 de infecţii cu virus şi 4.478 de decese în timpul pandemiei.

Comenteaza