Patru membri ai unei familii, uciși cu sânge rece. Un șofer de 20 de ani a intrat cu mașina în ei

Patru membri ai unei familii, uciși cu sânge rece. Un șofer de 20 de ani a intrat cu mașina în ei
| Foto: observatornews.ro

Un bărbat de 20 de ani a intrat cu o camionetă într-o familie musulmană care se plimba pe stradă. Singurul supravieţuitor este un băieţel de 9 ani, care este acum internat la spital în stare foarte gravă. 

“Credem că aceste persoane au devenit țintele atacului tocmai pentru că erau de origine musulmană”, a declarat detectivul Paul Waight. Un canadian de 20 de ani a fost arestat în urma atacului.

Victimele sunt două femei în vârstă de 44 și 74 de ani, un bărbat de 46 de ani și o adolescentă de 15 ani. Singurul supraviețuitor este un băiat de 9 ani, care a ajuns cu răni grave la spital, potrivit BBC, citat de observatornews.ro.

Nathanial Veltman, în vârstă de 20 de ani, a fost identificat drept autorul crimei. Tânărul a fost arestat în incinta unui magazin comercial, la 6 kilometri de la locul crimei. Deocamdată nu se cunosc detalii despre legătura bărbatului cu vreo organizație extremistă. În timpul atacului, individul ar fi purtat o vestă “ca o armură”, au declarat autoritățile canadiene.

Martorii povestesc că o camionetă s-a apropiat de cele patru victime, apoi au urmat momente de haos. “Oamenii alergau în toate direcțiile, încercând să indice echipajelor de salvare unde să meargă. Toată lumea țipa și gesticula”.

În urma tragediei, premierul Canadei, Justin Trudeau, a transmis că este oripilat în urma tragicei vești. “Suntem alături de familia celor care au căzut victimele actului criminal de ieri”. Un oficial local a declarat că „ura și islamofobia nu au ce căuta în Ontario”. Primarul orașului canadian Londra a declarat că „deplânge pierderea a trei generații”.

Nu este prima dată când membrii comunității musulmane din Canada sunt victime ale unor astfel de atacuri. În ianuarie 2017, un Canadian a împușcat șase persoane din cadrul Centrului Cultural Islamic din Quebec, rănind alte cinci. Autorul atacului a fost condamnat la închisoare pe viață, potrivit observatornews.ro.

 

 

Comenteaza