Părinții români arestați în Danemarca, au fost eliberați din ÎNCHISOARE. Își vor putea vedea bebelușul?!

Părinții români arestați în Danemarca, au fost eliberați din ÎNCHISOARE. Își vor putea vedea bebelușul?!

Ionuț și Sorana Rotundu, părinții români arestați în Danemarca, au fost eliberați din închisoare.

Gabriela Firea a anunțat ieri pe rețelele de socializare că cei doi părinți români stabiliți în Danemarca au fost eliberați din arestul preventiv, însă, nu-și pot vedea copilul în următoarele șase luni.

Cei doi părinți de naționalitate română au fost arestați în Danemarca, acolo unde erau stabiliți de mai multă vreme. Totul s-a întâmplat după ce și-au dus bebelușul la spital, iar medicii au descoperit că cel mic avea hemoragie craniană.

Ionuț și Sorana Rotundu au fost anchetați pentru violență în familie. Cu toate acestea, cei doi și familiile lor susțin că bebelușul lor ar fi avut probleme încă de la naștere. Cei doi au mai povestit că au sunat de mai multe ori la ambulanță în ziua respectivă.

Ar fi fost refuzați, așa că ar fi ajuns la spital după câteva zile, atunci când starea micuțului s-a înrăutățit și dădea necontrolat din mâini, din picioare, din cap şi s-a învineţit la faţă. Chiar dacă au fost eliberați, cei doi nu își pot vedea imediat copilul.

Gabriela Firea a declarat că autoritățile daneze au decis eliberarea părinților, după ce au fost adunate toate probele din acest caz și nu mai există un motiv întemeiat pentru a-i priva de libertate.

”Noutăți despre cazul familiei Rotundu, din Danemarca. Tinerii români au fost eliberați din arestul preventiv, însă, nu-și pot vedea copilul în următoarele șase luni. Nu renunțam la demersurile pe care le facem pentru aducerea în țară a băiețelului M.R. și plasarea acestuia la familia bunicilor materni”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Cei doi români sunt îngenuncheați de durere, mai ales în condițiile în care s-a decis plasarea copilului, pentru un an, la o familie maternală despre care părinții nu pot primi vreo informație, a informat Gabriela Firea.

”Din informațiile transmise pe căi oficiale, starea de sănătate a copilului este una stabilă. Suntem în legatură cu autoritățile din Danemarca și le punem la dispoziție orice informație poate fi de ajutor”, a adăugat Gabriela Firea, potrivit spynews.ro.

Comenteaza