Opt gorilla au fost vaccinate anti-covid. Care a fost motivul

Opt gorilla au fost vaccinate anti-covid. Care a fost motivul
| Foto: Alephnews.ro.

Opt primate mari au fost vaccinate cu un ser experimental anti-covid la o grădină zoologică din San Diego.

În luna ianuarie, opt gorile au fost testate pozitiv pentru noul coronavirus, după ce au intrat în contact cu un ingrijitor infectat, chiar dacă angajatul era asimptomatic şi purta echipament de protecţie. Până în prezent, patru urangutani și cinci maimuțe bonobo au fost imunizate.

„Zoetis (n.r. – o companie pentru sănătatea animalelor care a făcut în trecut parte din Pfizer) a oferit medicilor veterinari o cantitate limitată de vaccin recombinant cu proteine ​​spike purificate, destinat utilizării în protejarea animalelor împotriva SARS-CoV-2. Dozele de vaccin provin dintr-o aprovizionare strict destinată utilizării neumane”, a transmis gradina zooligică din San Diego.

Zoetis testează vaccinul pe nurci, pisici şi câini, a precizat Lamberski, iar compania avea circa 27 de doze de rezervă. Personalul grădinii zoologice din San Diego a inoculat maimuţele între sfârşitul lunii ianuarie şi începutul lunii februarie cu două doze de vaccin Zoetis, la trei săptămâni distanţă, potrivit alephnews.ro.

Comenteaza