O asistentă care s-a vaccinat a avut o reacție severă, care îi pune viața în pericol

O asistentă care s-a vaccinat a avut o reacție severă, care îi pune viața în pericol
| Foto: Profimedia

Un cadru medical din Alaska, vaccinat cu Pfizer a suferit o reacție alergică severă după vaccin, asemănătoare șocului anafilactic.

Deocamdată, se știe că persoana în cauză nu are un istoric de alergii la medicamente, însă nu se cunoaște dacă are alte alergii.

Conform surselor, această reacție a fost observată la alte două cadre medicale din Marea Britanie săptămâna trecută, care și-au revenit complet între timp.

Cu sute de mii de americani gata de vaccinare în următoarele săptămâni, autoritățile vor acorda atenție sporită, în prealabil, celor vaccinați, pentru a urmări evoluția post-vaccinare.

Un reprezentant al Pfizer nu a răspuns la solicitarea publicației New York Times de a oferi o declarație pe această temă.

În Marea Britanie, 2 membri ai staff-ului NHS – ambele femei – care aveau un istoric de alergii severe, au avut o reacție asemănătoare după imunizarea cu vaccinul Pfizer.

Una dintre acestea, în vârstă de 49 de ani, avea un istoric de alergii la ouă, iar cealaltă, o femeie de 40 de ani, avea un istoric de alergii la medicamente.

La vaccinare, ambele femei au purtat un dispozitiv care conține epinefrină, un hormon care relaxează căile respiratorii, în cazul în care ar fi suferit reacții adverse.

Pfizer a spus că vaccinul nu conține niciun fel de ingrediente pe bază de ouă.

Potrivit Alephnews.ro,MHRA din cadrul Departamentului de Sănătate al Regatului Unit avertizează ca oricine care are un istoric de alergii severe la mâncare sau medicamente să nu se vaccineze.

În SUA, nu a fost emis un astfel de avertisment. De fapt, weekend-ul trecut, CDC a spus că americanii care au alergii serioase pot fi imunizați, atât timp cât sunt monitorizați timp de 30 de minute după vaccinare.

Totuși, FDA solicită de la Pfizer să monitorizeze numărul reacțiilor anafilactice din SUA și să înregistreze datele.

Reacția oficialilor

Oficialii medicali ai Spitalului Regional Bartlett din Juneau, Alaska, au oferit explicații într-o conferință de presă. Aceștia au declarat că femeia, cadru medical, nu are un istoric privind alergiile și nu a experimentat niciodată un șoc anafilactic, reacție alergică care poate pune viața în pericol.

„A avut o erupţie roşie pe faţă şi corp”, a spus dr. Lindy Jones, medicul care a tratat-o. „Am fost îngrijorată că ar putea intra în șoc anafilactic”. Astfel, Jones i-a administrat injecţia de urgenţă cu epinefrină.

Simptomele s-au diminuat, dar au reapărut la scurt timp. Femeia a fost spitalizată pe parcursul nopții și este de așteptat să fie externată în cursul zilei de azi.

Etichete
Comenteaza