După scandalul vaccinului, Bill Gates a recunoscut că este vinovat. “Da, de toate acuzaţiile”

După scandalul vaccinului, Bill Gates a recunoscut că este vinovat. “Da, de toate acuzaţiile”

Bill Gates a recunoscut că în lume nu se duce lipsă de oamenii bogați cu idei mari.

Chiar și așa, după ce a investit 100 de milioane de dolari pentru coronavirus, acum miliardarul filantrop are planuri de a reduce emisiile de carbon la zero. Astfel, acesta a precizat că nu se lasă descurajat de faptul că este un mesager imperfect pentru această cauză.

Dezvăluirile au fost făcute în noua carte a lui Bill Gates, ”Cum să evităm un dezastru climatic: soluțiile pe care le avem și descoperirile de care avem nevoie”.

Bill Gates a mărturisit că a investit mai mult de un miliard de dolari în proiecte inovatoare pentru a realiza neutralitatea carbonului și a făcut investiții în dezvoltarea tehnologiilor carbon-zero, dar și în energia verde.

Bill Gates a spus de asemenea că nu este neapărat cea mai indicată persoană pentru a ține prelegeri opiniei publice despre criza climatică.

Aportul lui Bill Gates pentru situația climatică de astăzi este unul fabulos, dar scrierea cărții l-a făcut mai conștient de responsabilitatea care îi revine de a micșora și a compensa emisiile sale, despre care susuține că este ”ultimul lucru care se așteaptă de la cineva care se află în poziția mea”.

”Sunt conștient că sunt un mesager imperfect asupra schimbărilor climatice. Lumea nu lipsește de oameni bogați cu idei mari despre ceea ce ar trebui să facă alți oameni sau care cred că tehnologia poate rezolva orice problemă ”, se arată într-un extras din cartea miliardarului.

”Dețin case mari și zbor în avioane private, de fapt, am fost recent la Paris pentru conferința climatică, deci cine sunt eu pentru a preda oricui despre mediu? Mă declar vinovat de toate cele trei acuzații. Nu pot nega că sunt un tip bogat cu o părere. Totuși, cred că este o opinie în cunoștință de cauză și încerc mereu să aflu mai multe”, a mai spus Bill Gates.

Bill Gates admite că avioanele private sunt ”plăcerea sa vinovată”. De asemenea, iubește hamburgerii și mănâncă struguri tot timpul și spune că acuzațiile de ipocrizie sunt un marehop politic în calea activismului climatic, potrivit impact.ro.

Etichete
Comenteaza