COVID-19: Țara care a impus carantină totală în mai multe zone: O persoană din familie are voie să părăsească casa o dată la trei zile

COVID-19: Țara care a impus carantină totală în mai multe zone: O persoană din familie are voie să părăsească casa o dată la trei zile
| Foto: mediafax

Deşi noile cazuri raportate în ultimele zile rămâne la o cifră mică în comparaţie cu ce a văzut ţara la apogeul focarului la începutul anului 2020, autorităţile acţionează agresiv pentru a reduce răspândirea bolii şi pentru a preveni un alt val naţional de infecţii. 

Shijiazhuang, capitala Hebei şi epicentrul noului focar din provincie, este în carantină, cu persoane şi vehicule interzise să părăsească oraşul. Transportul public din oraş a fost, de asemenea, oprit.

Paşii urmaţi de oraş sunt în conformitate cu un pachet obişnuit de restricţii COVID-19 pe care autorităţile locale din China îl implementează atunci când văd că apare un focar. Wangkui, aflat sub jurisdicţia oraşului Suihua din provincia Heilongjiang, a raportat opt noi cazuri asimptomatice şi a închis luni toate afacerile neesenţiale, a interzis persoanelor să părăsească oraşul şi a blocat tot traficul neesenţial, a relatat televiziunea de stat.

Fiecare familie din Wangkui poate avea o persoană care să părăscă casa o dată la trei zile pentru a cumpăra produse de primă necesitate. Autoritatea pentru autostrăzi din Hebei a declarat luni că mai multe secţiuni de autostrăzi din provincie au fost închise pentru prevenirea răspândirea COVID-19 Ţara a raportat 76 de noi pacienţi asimptomatici, în creştere faţă de 27 cu o zi mai devreme.

China nu ia în considerare aceste persoane, care sunt infectate cu virusul SARS-CoV-2 care cauzează boala, dar care nu prezintă simptome. Numărul total de cazuri confirmate de COVID-19 în China continentală se ridică acum la 87.536, în timp ce numărul morţilor a rămas neschimbat, la 4.634.

Comenteaza