Anunțul ȘOC al momentului. Cine sunt românii vizați? Decizia se aplică imediat

Anunțul ȘOC al momentului. Cine sunt românii vizați? Decizia se aplică imediat
| Foto: wowbiz.ro

 Autoritățile române că starea de alertă nu se va mai prelungi în România.

Începând miercuri, 9 martie, ora 00:00, starea de alertă expiră oficial și vor intra în vigoare măsurile de relaxare. 

Asftel, în următorul material urmează să vă prezentăm detaliat tot ce trebuie să știți despre măsurile de relaxare care vor fi aplicate încă din această noapte. 

Noua propunere făcută de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, prevede ca masca de protecție să nu mai fie obligatorie în spațiile deschise. 

Totodată, noul regulament spune că masca de protecție  nu va mai fi obligatorie inclusiv în spațiile închise, însă oamenilor le este totuși recomandat să o poarte atunci când intră într-o încăpere. 

Regula se aplică inclusiv elevilor care vor merge la școala: nici aceștia  nu  vor fi obligați să stea cu masca de protecție în sălile de curs. 

Ajungem la un alt punct care de-a lungul ultimelor luni a fost contestat de către români: certificatul verde pentru cei care aleg să se vaccineze, și care trebuie prezentat la intrare în mall-uri, cluburi sau restaurante. 

Vin vești foarte bune pentru români inclusiv în ceea ce privește certificatul verde. Astfel, din data de 9 martie, la intrarea în mall-uri, cluburi sau restaurante  nu  va mai fi solicitat certificatul verde pentru clienți. În toate instituțiile din România vor putea intra atât persoanele vaccinate cât și cele nevaccinate.

În perioada de alertă, știm că programul tuturor operatorilor economici se încheia la ora 22:00, indiferent de zi. 

De pe 9 martie, programul operatorilor economice revine la normal. Magazinele și restaurantele pot avea program prelungit. 

Totodată, vine și vestea care îi bucură enorm pe petrecăreți: cluburile vor fi redeschise. 

Mai mult decât atât, vor putea fi organizate nunți, botezuri și petreceri, potrivit stirilekanald.ro.

 

Comenteaza