China a înregistrat primul deces provocat de Covid-19 după opt luni

China a înregistrat primul deces provocat de Covid-19 după opt luni

China a înregistrat primul deces provocat de virus în opt luni, cu o zi înainte ca o echipă de experţi OMS să ajungă în China pentru a studia originile coronavirusului.

China nu a oferit detalii legate de deces, doar că a avut loc în provincia Hebei. Ultimul deces provocat de Covid-19 a fost raportat în China în luna mai.

În total, numărul de persoane care şi-au pierdut viaţa a ajuns la 4,635. Mai mult de 20 de milioane de oameni sunt în lockdown în nordul Chinei, iar într-o regiune a fost declarată stare de urgenţă, după ce numărul de infectări a crescut.

Numărul de cazuri este în continuare mic, comparativ cu cel din alte ţări, dar în China urmează festivalul de Anul Nou, când sute de milioane de oameni vor ieşi în stradă.

Autorităţile au început să facă testări în masă, au închis liniile de transport, şcolile şi magazinele în capitala din Hebei, oraşul Shijiazhuang, epicentrul celui mai recent focar de Covid-19. Xingtai şi Langfang sunt în lockdown, iar în Heilongjiang a fost declarată stare de urgenţă, cetăţenii fiind sfătuiţi să nu părăsească regiunea dacă nu este necesar.

 

Etichete
Comenteaza