Armata rusă, la mai puțin de 50 de kilometri de România! Klaus Iohannis se pregătește de război

Armata rusă, la mai puțin de 50 de kilometri de România! Klaus Iohannis se pregătește de război
| Foto: wowbiz.ro

Șeful statului, Klaus Iohannis, a cerut consolidarea Flancului Estic, în condițiile în care armata rusă s-a apropiat la 50 de kilometri de țara noastră, când a cucerit Insula Șerpilor.

Klaus Iohannis a vorbit azi, în cadrul unei conferințe de presă, despre cum decurg negocierile privind înființarea unui grup de luptă al NATO pe teritoriul României.

Klaus Iohannis a transmis că România și-a luat măsuri de precauție, pe fondul conflictului de pe teritoriul Ucrainei. Șeful statului a declarat că a cerut întărirea prezenței NATO pe frontiera de est a alianței, după ce armata rusă a ajuns la mai puțin de 50 de kilometri de țara noastră: 

"Repoziționarea războiului Rusiei în sudul şi estul Ucrainei a sporit îngrijorările pentru România, aliată NATO de la Marea Neagră, nevoită să asiste la o apropiere a armatei ruse la mai puţin de 50 de kilometri de zona sa de coastă, atunci când Rusia a capturat de la ucraineni Insula Șerpilor, pe 24 februarie.

Sunt declarații date sub protecția anonimatului, citate de publicația Air Force Magazine. Potrivit acestora, există temeri că Vladimir Putin va adopta o strategie de alipire a zonelor rusofone din Ucraina, sub controlul Moscovei. În acest context, s-au luat măsuri pentru întărirea prezenței NATO pe frontiera de est a alianței pentru ”posibile provocări." , a precizat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a declarat că negocierile privind grupul de luptă NATO, care va fi înființat pe teritoriul României, sunt încă în desfășurare, însă preconizează că până la sfârșitul primăverii toate aspectele vor fi finalizate: "Grupul de luptă a fost aprobat la NATO și acest lucru a fost surpriza plăcută de la summitul NATO de acum nu foarte multe zile.

Deci avem decizia, însă tehnicalitățile, negocierile între aliați vor dura o vreme până când se finalizează, dar cred că în această primăvară vom avea grupul de luptă negociat și finalizat.", a adăugat Iohannis, potrivit wowbiz.ro.

Comenteaza