Putin a vorbit în ultimul său discurs despre România. Ce planuri are cu țara noastră

Putin a vorbit în ultimul său discurs despre România. Ce planuri are cu țara noastră
| Foto: wowbiz.ro

Președintele rus, Vladimir Putin, a vorbit despre blocada transporturilor de cereale prin porturile ucrainene.
 

Tensiunile dintre Rusia și Ucraina au ajuns din nou la cote maxime, de data aceasta pe fondul exporturilor de grâu. Zelenski a acuzat Moscova că încearcă să împiedice exportul de cereale prin porturile ucrainene, lucru care generează probleme destul de grave pe piața alimentară mondială.

Putin susține, însă, că totul este o "cacealma". Liderul de la Kremlin a explicat, în ultimul său discurs, că există mai multe soluții pentru ca grânele să fie transportate în siguranță, inclusiv prin România. 

Vladimir Putin a declarat că Rusia nu încearcă să blocheze exporturile de cereale. Dimpotrivă, liderul de la Kremlin susține că există mai multe moduri prin care grânele pot fi transportate, chiar și prin porturile cucerite de forțele ruse: "Ei joacă la cacealma(...). Noi nu împiedicăm exporturile de grâu din Ucraina, nu împiedicăm acest lucru. Există mai multe moduri de a exporta cereale. Primul, pot fi expediate prin porturile controlate de Ucraina, în principal Odessa și porturile din apropiere din Marea Neagră.

Le vom garanta trecerea pașnică în apele internaționale fără probleme. Nu sunt deloc probleme. 

Ei trebuie să curețe minele și să ridice navele scufundate intenționat în Marea Neagră pentru a îngreuna intrarea în porturile din sudul Ucrainei. Suntem pregătiți să facem asta; nu vom folosi procesul de deminare pentru a iniția un atac dinspre mare. Am spus deja asta. Acesta este primul punct. Mai există o soluție: porturile din Marea Azov – Berdyansk și Mariupol – sunt sub controlul nostru și suntem gata să asigurăm o ieșire fără probleme din aceste porturi.

Lucrăm deja la procesul de deminare și vom crea logistica necesară.", a declarat Vladimir Putin, potrivit wowbiz.ro.

Comenteaza