Anunțul zilei: „Putin invadează România!”. Sute de români cer azil politic

Anunțul zilei: „Putin invadează România!”. Sute de români cer azil politic

Din ce în ce mai mulți români ajung la granița dintre Statele Unite și Mexic, de frica războiului lui Putin.

Mulți români ajung la granița dintre Statele Unite și Mexic, exploatând invazia Rusiei asupra Ucrainei, în speranța de a fi lăsați să intre în țară administrația președintelui Joe Biden, potrivit Breitbart News.

O serie de români, și chiar unii ruși, folosesc granița de sud, au spus surse, pentru a încerca să intre în rețeaua extinsă „Catch and Release” a lui Biden, unde cei care încearcă să treacă frontiera sunt reținuți pentru scurt timp înainte de a fi transportați cu autobuzul și avionul în interiorul SUA.

Sursele au spus că românii încearcă să ceară azil pretinzând că președintele rus Vladimir Putin le-a invadat țara. „O familie de șase membri a apărut săptămâna trecută, susținând că Putin invadează România”, a descris sursa pentru Breitbart News. „Se pare că sunt antrenați. Au pașapoarte și certificate de naștere, când de obicei migranții nu au nimic din toate astea la ei”, a mai precizat sursa.

„Ei vor calea rapidă către imigrație”, a spus o altă sursă. Potrivit acesteia, cel puțin în ultimul an, din ce în ce mai mulți români au ajuns la graniță.

Rep. Darrell Issa (R-CA), care a condus o delegație republicană la graniță în urmă cu câteva săptămâni, a declarat pentru Breitbart News că „evident, nu există nicio teamă credibilă în România”.

De asemenea, Wall Street Journal raportează că brazilienii încearcă să folosească rețeaua Catch and Release a lui Biden creând „familii false” și folosind copiii ca tichete de masă în interiorul SUA.

„Copiii sunt o garanție că poți intra aici, parcă ar fi vize”, a spus un agent de trecere a frontierei care s-a reinstalat în Massachusetts, potrivit gândul.ro.

Comenteaza