Zelenski a dat ordinul final care dă planurile lui Putin peste cap. Ce se întâmplă cu războiul

Zelenski a dat ordinul final care dă planurile lui Putin peste cap. Ce se întâmplă cu războiul
| Foto: cancan.ro

Volodimir Zelenski a dat un ordin de ultimă oră prin care Ucraina își va schimba tactica și va ataca la granița cu Rusia.
 

Volodimir Zelenski a dat ordinul, iar trupele ucrainene s-au mobilizat. Astfel, în cursul nopții de marți, punctul de control Tetkino de la frontiera din regiunea Kursk, din Rusia a fost bombardat.

Anunțul a fost făcut de guvernatorul Roman Starovoit, relatează Interfax. Într-o postare pe contul său de Telegram, acesta a precizat că atacul ar fi avut loc în jurul orei 20.30 marți, fără a fi înregistrate victime.

„Astăzi, în jurul orei 20:30, în districtul Glușkovski din regiunea Kursk, au fost efectuate bombardamente din Ucraina. Potrivit datelor preliminare, nu au existat victime. Detaliile sunt clarificate”, a spus Starovoit în canalul său de pe Telegram.

Menționăm faptul că acesta nu este singurul bombardament din regiunea Kursk. Ucraina a mai lovit odată în cursul zilei de marți zona.

S-a întâmplat la cinci dimineața, atunci când satul de frontieră Alekseevka a fost bombardat cu arme de calibru mare. Au exista pagube materiale minime, însă de asemenea nu au fost raportate victime.

Ulterior, președintele Comitetului de anchetă al Rusiei, Alexander Bastrykin, le-a cerut anchetatorilor să consemneze faptul bombardării satului Alekseevka de către forțele armate ale Ucrainei.

O reacție rapidă a venit și din partea șefului regiunii Kursk, care a anunțat introducerea unui nivel „galben” de pericol terorist în regiune încă din data de 11 aprilie. La acel moment, Rusia a a început deja să aibă temeri în legătură cu o eventuală ofensivă venită din Ucraina.

Drept urmare, cea mai recentă prelungire a devenit cunoscută săptămâna trecută, adică până pe 25 mai.

La rândul său, guvernatorul regiunii Belgorod, Viaceslav Gladkov, a raportat bombardamente din partea ucraineană a unuia dintre satele de frontieră. El mai spunea că a existat și o victimă, însă care avea o rană ușoară, situația fiind sub control, potrivit capital.ro.

Comenteaza