8 persoane au murit după un carambol cu 20 de mașini. Cauza accidentului, o furtună

8 persoane au murit după un carambol cu 20 de mașini. Cauza accidentului, o furtună

Un accident grav care s-a soldat cu mai multe victime, s-a petrecut duminică pe o autostradă din Statele Unite ale Americii (SUA).

Un număr 8 oameni au murit, printre care 4 copii, după un carambol cu 20 de mașini. Tragedia a fost consemnată în orașul Kanosh din statul Utah.

Autoritățile de peste ocean au transmis că accidentul a fost provocat de vântul puternic care a creat o furtună de nisip, reducând semnificativ vizibilitatea șoferilor.

În accident și-au pierdut viața 4 adulți și 4 copii cu vârste de sub 15 ani, potrivit unui comunicat al Departamentului pentru Siguranță Publică din Utah, anunță CNN.

Presa americană mai notează că 5 din cei 8 oameni uciși în accident s-au aflat într-un singur vehicul.

Alte 10 persoane au fost transportate la spitale din zonă și cel puțin 3 dintre aceste persoane sunt în stare critică.

”Se pare că 20 de vehicule au fost implicate în accidentul de duminică, după ce vântul puternic a provocat o furtună de nisip care a afectat vizibilitatea pe carosabil”, se arată în comunicat poliției din Utah.

La locul evenimentului au fost trimise mai multe ambulanțe, atât pe cale terestră, cât și aeriană. În imaginile care au apărut în mediul online de la accident se văd mai multe vehicule avariate pe șosea.

”Nu-mi amintesc ca recent să fi avut un accident cu un impact atât de mare, cu atât de multe vehicule și atât de multe decese”, a declarat sergentul Cameron Rhoden, pentru CBS.

Cei de la Poliția din Utah au închis drumul în ambele sensuri în urma accidentului, care a fost raportat puțin înainte de ora 17:00.

De asemenea, a fost deschisă o anchetă pentru a se stabili cu exactitate care au fost cauzele producerii carambolului.

Tragedia a avut loc într-o regiune care se confruntă cu unele dintre cele mai grave condiții de secetă din SUA. Acest lucru face ca furtunile de praf să fie mai intense.

În această perioadă, întregul stat Utah traversează o secetă extremă. Oamenii de știință din domeniul climei au declarat că seceta istorică din acest an este alimentată de schimbările climatice. Acestea scad precipitațiile și provoacă mai multe valuri de căldură care usucă solul, potrivit fanatik.ro.

Comenteaza