10 Curiozităţi despre Regina Elisabeta a II–a. Putea conduce mașina fără a avea permis

10 Curiozităţi despre Regina Elisabeta a II–a. Putea conduce mașina fără a avea permis

Regina Elisabeta a II –a a fost unul dintre cei mai longevivi monarhi din Marea Britanie, trăind 96 de ani.

Regina Elisabeta a II–a a avut cea mai lungă domnie decât orice alt monarh din istoria Mării Britanii. Ea a devenit o figură emblematică pe tot globul pământesc şi se afla în atenţia presei încă de când era doar un copil.

Regina era cunoscută pentru simţul datoriei şi a devotamentului faţă de serviciu. A realizat numeroase vizite alături de oameni importanți în perioadele de schimbări sociale şi nu numai. 

Elisabeta a II–a a continuat să desfășoare un program complet pentru tot ceea ce presupune funcţia pe care a deţinut-o în stat,  de la angajamente, vizite la organizații caritabile și școli, până la găzduirea șefilor de stat.

Elizabeth Alexandra Mary, pe numele real, a fost regina a cincisprezece state suverane, cunoscute sub numele de Commonwealth. Acestea state sunt: Regatul Unit, Australia, Canada, Noua Zeelandă, Jamaica, Bahamas, Grenada, Papua Noua Guinee, Insulele Solomon, Tuvalu, Sfânta Lucia, Sfântul Vicențiu și Grenadine, Antigua și Barbuda, Belize și Sfântul Kitts și Nevis.

1. Regina Elisabeta a II-a s-a născut la 2:40 AM, în data de 21 aprilie 1926.  Elizabeth s-a născut în Mayfair, Londra şi a fost primul copil al ducelui și ducesei de York. Mai târziu, aceştia au devenit regele George al VI-lea și regina Elisabeta.

2. Încoronarea Elisabetei a fost făcută în data de 2 iunie 1953 Acest eveniment istoric a fost unul dintre cele mai vizionate evenimente televizate. Audienţa a fost de 20 de milioane de urmăritori. Regina a fost cel mai longeviv monarh care a domnit vreodată în Marea Britanie şi a reuşit s-o depăşească chiar şi pe regina Victoria (stră-stră-străbunica ei).

3. În calitate de Regina a lucrat cu 14 prim-miniștri din Regatul Unit, inclusiv Winston Churchill, Margaret Thatcher și Boris Johnson.

4. Câinii ei preferați erau din rasa corgi. Pembroke Corgi este un câine  scund, îndesat, cu picioare scurte și o față de vulpe. Puţine persoane ştiu că regina inventat o nouă rasă de câini, încrucişând corgi-ul ei cu un teckel (câinele surorii ei, Prințesa Margareta). Aşa a luat naştere rasa dorgi.

5. A fost sigura persoană din Marea Britanie care poate conduce mașină fără să aibă permis.

6. Regina Elisabeta a II-a avea două zile de naștere. A fost născută pe data de 21 aprilie, dar mereu şi-a serbat ziua într-o sâmbătă cu vreme frumoasă, din luna iunie. Monarhii cu zile de naștere în lunile mai reci programează de obicei, o zi de naștere suplimentară oficială, când vremea este mai bună pentru o asemenea sărbătoare.

7. Restaurantul preferat se numește Hakkasan şi se află pe strada Bruton nr. 17 din Mayfair (Londra)

8. Regina Elisabeta a II-a a trimis prima dată un e-mail în anul 1976

9. Avea multe hobby-uri printre care se remarca: echitaţia, cursele de porumbei și fotbalul. Era o fană înfocată a echipei Arsenal.

10. Regina Elisabeta a devenit proprietara unei rase numite Y Bwthyn Bach, ce înseamnă „căsuță mică”, la vârsta de șase ani. Oamenii din Țara Galilor i-au dăruit o casă pe terenul Lojei Regale din Windsor, potrivit kfetele.ro.

Comenteaza