Masacru între bande rivale dintr-o închisoare. 80 de deţinuţi au fost ucişi

Masacru între bande rivale dintr-o închisoare. 80 de deţinuţi au fost ucişi
| Foto: DcNews

Aproape 80 de deţinuţi au fost ucişi într-o serie de confruntări sângeroase produse simultan în patru închisori din Ecuador. 

Printre victime nu se numără niciun gardian.

Două grupări rivale de răufăcători s-au luptat, cu arme artizanale, pentru controlul asupra penitenciarelor, unde deţinuţii sunt cei care fac legea.

Războiul a fost declanşat de asasinarea şefului uneia din grupări, la puţin timp după eliberarea sa.

Unităţile speciale ale armatei au intervenit cu gaze lacrimogene în cele patru închisori, iar guvernul a anunţat că ordinea a fost restabilită.

Dar, potrivit unei ştiri de ultimă oră, într-unul din penitenciare s-au reluat încidentele violente.

Zilele trecute, tot în Ecuador, un reporter a fost jefuit chiar în timpul unei transmisiuni live, după ce a fost ameninţat cu pistolul.

Jurnalistul sportiv Diego Ordinola se afla în fața stadionului Monumental din orașul Guayaquil, când a avut loc incidentul. Un bărbat cu mască pe față și ținând un revolver i-a cerut telefonul.

Reporterul a încercat să îi explice că este în direct, aşa că atacatorul a trecut la ameninţarea cameramanului, care îl filma. Bărbatul a fugit apoi cu telefonul mobil al operatorului.

Potrivit Associated Press, jurnaliştii au fugit după tâlhar, dar acesta a reușit să facă a fost să filmeze fuga lui pe o motocicletă. Clipul a fost vizionat pe pagina de Facebook a jurnalistului Diego Ordinola de 350.000 de ori, potrivit observatornews.ro. 

Comenteaza