Vești îngrijorătoare! Cercetătorii au depistat persoane infectate simultan cu două tulpini Covid

Vești îngrijorătoare! Cercetătorii au depistat persoane infectate simultan cu două tulpini Covid
| Foto: mediafax

Cercetătorii din Brazilia au descoperit oameni infectați cu două tulpini diferite de SARS-CoV-2, simultan.

Oamenii de știință nu credeau că acest lucru e posibil, existând un consens că tulpina dominantă nu ar permite accesul în organism unei alte tulpini.

Cu toate acestea, veștile proaste date de cercetătorii din Brazilia ridică noi semne de întrebare asupra unei boli care a îngenuncheat planeta.

Noile informații au fost publicate pe site-ul medical medRxiv și sunt primele din lume care demonstrează că o persoană se poate infecta simultan cu două tulpini de Covid.

Cu toate acestea studiul nu este considerat oficial pentru că nu a fost publicat în literatura de specialitate. Ambii pacienție au aproximativ 30 de ani și s-au infectat în noiembrie atât cu o formă veche a Covid, cât și cu tulpina nouă de tip B.1.1.28, potrivit fanatik.ro.

Bărbații nu au avut nevoie de internare în spital și au dezvoltat simptome minime. Conform cercetătorilor, conviețuirea dintre tulpini într-un organism nu părea posibilă și ar putea duce la noi mutații imposibil de combătut.

„Aceste co-infecții pot genera noi tulpini, virusul poate evolua astfel”, a transmis Fernando Spilki, un virolog specialist la Universitatea Feevale din Rio Grande do Sul.

Problema cu noile tulpini e că ar putea fi mult mai contagioase, mai violente și ar putea dezvolta rezistență la vaccinul existent. Specialiștii susțin că o îmbolnăvire simultană cu două tulpini diferite poate exista doar atunci când boala scapă de sub control în comunitate.

Comenteaza