Ministrul Economiei: Se lucrează intens la procesarea dosarelor de rambursare la schemele de ajutor de stat COVID

Ministrul Economiei: Se lucrează intens la procesarea dosarelor de rambursare la schemele de ajutor de stat COVID
| Foto: digi24.ro

Platforma IT în care sunt depuse dosarele pentru schemele de ajutor de stat COVID-19 a fost îmbunătăţită în aşa fel încât acestea să fie procesate mai rapid, iar numărul celor care se vor ocupa de procesarea dosarelor de rambursare a fost suplimentat.

"Am terminat ieri a 10-a zi de minister. 10 zile în care principala prioritate a fost organizarea şi deblocarea schemelor de ajutor de stat. Aşa cum am spus, mi se pare important ca statul să-şi respecte angajamentele. A promis oamenilor nişte bani, este normal să îi dea. Statul a fost acolo să ia o parte din bani atunci când economia creştea, acum că economia este închisă, e normal să fie acolo să o ajute. Poate n-aş fi făcut lucrurile la fel, de fapt, cu siguranţă nu le-aş fi făcut la fel, dar acum trebuie să deblocăm ce avem şi apoi construim mai bine pe viitor", a menţionat oficialul.

Ministrul de resort a subliniat faptul că, împreună cu echipa din Ministerul Economiei, s-a lucrat intensiv în aceste zile pentru a debloca schemele de ajutor de stat COVID.

"Am adăugat mai mulţi oameni din minister să lucreze pe procesarea dosarelor de rambursare. Am cerut oameni la ANPC, instituţie aflată în subordinea ministerului, să vină în agenţiile regionale unde sunt procesate dosare. Am ameliorat platforma IT pentru a facilita procesarea mai rapidă a dosarelor. Am cerut Ministerului Justiţiei să ne ajute să putem implica experţi externi în evaluarea dosarelor. Este o problemă legată de funcţia publică care poate da bani publici, iar cei care nu sunt în funcţia publică nu pot face asta. Căutăm soluţii ca măcar unele profesii reglementate de stat, care sunt legate de domeniul financiar, să poată fi incluse în procesul de procesare a dosarelor", a susţinut Claudiu Năsui.

Acesta a adăugat că scopul final al acestor acţiuni este să nu mai fie lucrurile blocate în faza de procesare. "Pe lângă asta mai avem şi problema finanţării. Împreună cu ministrul fondurilor europene, Cristian Ghinea, căutăm soluţii ca să intre banii rapid la oameni (...) De asemenea, la alcătuirea bugetului pe anul 2021 vom include toate sumele promise de statul român", a mai scris ministrul Economiei.

Comenteaza