Anunț despre programarea pentru vaccinarea anti-Covid-19. Din ce dată va fi disponibilă și cum se va face

Anunț despre programarea pentru vaccinarea anti-Covid-19. Din ce dată va fi disponibilă și cum se va face
| Foto: zcj.ro

Vești bune pentru români, după ce medicul Valeriu Gheorghiță a anunțat că țara noastră va primi în luna martie 2,6 milioane de doze de vaccin, produse de Pfizer, Moderna și AstraZeneca.

În doar două săptămâni, medicul anunță că românii se vor putea programa pentru vaccin în centrul de vaccinare pe care și-l doresc.

Coordonatorul campaniei de vaccinare în România vine cu informații noi cu privire la programările pentru vaccinare. Începând cu 15 martie, programările vor putea fi făcute pe platforma de programare, astfel că fiecare cetățean va putea să opteze pentru centrul care îi este cel mai la îndemână.

Medicul Valeriu Gheorghiță a explicat că așteptarea a durat mai mult, tocmai pentru că s-a dorit ca atunci când vor începe programările, toate cele 750 de centre de vaccinare să aibă locuri disponibile.

Cetățenii vor avea acces pe platformă la informații cu privire la numărul de persoane care va fi în față, putând estima data la care aceștora le va veni rândul.

 „Lista de aşteptare va fi disponibilă pe platformă din data de 15 martie. Prin operaţionalizarea listei de aşteptare, fiecare persoană va avea posibilitatea să se programeze, să opteze pentru un centru de vaccinare, va putea vizualiza câte persoane se află în faţă şi astfel putem estima şi momentul la care ar putea fi vaccinate. De ce am amânat această operaţionalizare a listei de aşteptare?

Pentru că ne-am dorit practic să putem activa toate centrele de vaccinare, cele peste 750 de centre de vaccinare prevăzute în actuala campanie de vaccinare, tocmai pentru a da posibilitatea persoanelor să opteze pentru unul dintre aceste centre”, a afirmat Valeriu Gheorghiță.

Specialistul României a explicat modalitatea prin care persoanele programate vor avea întâietate pentru vaccin. După ce vor fi anunțate aceste persoane programate și, implicit, după ce se vor ocupa locurile de către acestea, alte persoane pot vizualiza locurile rămase disponbile.

„Însă trebuie să ţinem cont de un aspect. După ce va deveni disponibilă această listă de aşteptare, programarea efectivă, adică ocuparea unui loc în platformă, se va efectua doar din această listă de aşteptare.

Practic nu vor mai exista persoane care se vor programa direct pe un loc liber, pentru că platforma va avea această primă opţiune, de a notifica în prima etapă persoanele care sunt în lista de aşteptare. Se aşteaptă 24 de ore pentru confirmare programării din partea persoanelor notificate şi abia apoi, dacă nu se ocupă toate locurile, vor fi vizualizate de către ceilalţi”, a explicat Gheorghiță, potrivit playtech.ro.

 

Comenteaza