Un copil de 9 ani a murit subit la școală. De ce afecțiune gravă suferea

Un copil de 9 ani a murit subit la școală. De ce afecțiune gravă suferea
| Foto: businessmagazine

O altă dramă teribilă: un copil de 9 ani, din Ploieşti, a murit subit la şcoală. Inima i s-a oprit în timpul orei de religie. 

Medicii au încercat în zadar să îl resusciteze. Părinţii spun că avea afecţiuni cardiace, pentru care însă nu i se recomandase un tratament. Şcoala nu ştia nimic.

Elevii din clasa a doua de la Şcoala Sfânta Vineri din Ploieşti erau la ora de religie atunci când băieţelului i s a făcut brusc rău.

Ilona Rizea, Inspector Şcolar General ISJ Prahova: "Copilul a acuzat dureri de stomac. Doamna profesoară de religie a mers la cabinetul medical şi a solicitat ajutorul doamnei asistente. Când s-au întors în clasă, băiatul nu mai reacţiona deja. Pentru a nu asista la scenele dramatice, ceilalţi copii au fost trimişi acasă".

În momentul în care băiatul a leşinat, cadrul didactic a sunat imediat la 112. Ambulanta de ATI a spitalului de urgenţă a ajuns aici, iar echipajul medical a început resuscitarea.

Între timp, mama copilului a primit vestea cumplită prin telefon. A alergat la şcoală, sperând că-l va găsi în viaţă. Că totul nu a fost decât o alarmă falsă.

Directoare şcoală: "Nu avem acest copil în evidenţă cu niciun fel de probelemă medicală, cel puţin una care să fie pusă în dosarul lui medical. Nu are scutire la orele de educaţie fizică, învăţătoarea nu are un astfel de document. Eu am crezut că e o simplă stare de rău, m-am gândit că poate n-a mâncat, este măscuţa, este ceva. În momentul în care m-am dus în sala de clasă şi mi-am văzut asistentul făcându-i masaj cardiorespirator, am început să sunăm din nou la ambulanţă".

Ana Maria Postăvaru- medic coordonator UPU: "Noi am continuat resuscitarea timp de o oră. Din păcate, în urma manevrelor şi eforturilor depuse de întreaga echipa cpu şi ati, pacientul nu a putut fi resuscitat".

Şocul a fost cu atât mai mare pentru părinţi, cu cât nu-şi ştiau unicul fiu în pericol. Băiatul avea o tulburare de ritm cardiac - adică inima îi bătea neregulat - dar medicii le spuseseră că nu necesită tratament. Nu se ştie deocamdată de ce s-a stins copilul de 9 ani, potrivit observatonews.ro.

"Băieţelul se juca cu nepoţelul meu. Se jucau pe aici, prin cartier. Nu ştiam că are probleme de sănătate. Cred că nu vă vine să credeţi. Da, da, a venit ginerele şi mi-a spus. Am spus că nu e adevărat", spune o vecină.


 

Etichete
Comenteaza