Un bărbat a ucis CU SÂNGE RECE doi studenți într-o vilă părăsită! Planul crimei era pus la cale de o lună

Un bărbat a ucis CU SÂNGE RECE doi studenți într-o vilă părăsită! Planul crimei era pus la cale de o lună
| Foto: observatornews.ro

Vanesa Burlacu și Youssef Ajniyah, doi tineri din Iași, au fost găsiți morți într-o casă din Moara de Vânt. 

Trupurile acestora au fost incendiate, după ce le-au fost aplicate zeci de lovituri de cuțit. Presupusul criminal al celor doi studenți a ajuns la spital, după ce i-ar fi omorât. Ieri, bărbatul a fost prins de carabinieri, la Roma. Întregul plan ar fi fost planificat de o lună.

În urmă cu o zi, Ahmed Sami El Bourkadi, presupusul criminal, a fost prins de carabinieri, la Roma. Bărbatul, care are cetățenie canadiană, ar fi cel care i-a asasinat pe cei doi studenți, Ioana Vanesa Burlacu și Youssef Ajniyah, în vila din Iași. Presupusul criminal este de doi ani la Iași, pentru a urma cursurile Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa”. Trupurile neînsuflețite ale celor doi studenți au fost descoperite, după ce rudele marocanului au cerut ajutor poliției, pentru că tânărul nu mai răspundea la telefon. În data de 10 decembrie, acesta trebuia să ajungă la Bruxelles. Atunci, oamenii legii au mers la vila în care locuia și au descoperit că atât el, cât și prietena lui erau decedați.

După ce oamenii legii au descoperit trupurile neînsuflețite ale acestora, au trebuit să afle anturajul lor. Doi tineri marocani, care fac parte din Campusul Studențesc ”Tudor Vladimirescu”, au fost ridicați de polițiști pentru a afla alte detalii relevante anchetei. După ce i-au audiat, mai multe indicii duceau către Ahmed Sami El Bourkadi, însă tânărul era de negăsit. După alte investigații, au aflat că a plecat din țară, dar nu singur, scrie BZI.ro.

Ar fi comis crima, apoi a luat avionul și a plecat într-un citybreak care era plănuit, de fapt, cu o lună în urmă. Bărbatul a luat avionul și a plecat în data de 11 decembrie la Roma, la două zile după dublul asasinat. Studentul era îmbrăcat, atunci, într-o geacă albastră, cu guler de blană, purta o mască chirurgicală albastră, ochelari de vedere și avea o geantă de voiaj. De asemenea, s-a observat și bandajul de la mână – după ce ar fi comis crima, a mers la spital, având o plagă la mâna dreaptă. Studentul avea și o barbă destul de mare, vizibilă chiar și cu masca de protecție pe față.

În data de 15 decembrie, tânărul ar fi trebuit să se întoarcă la Iași. Studentul marocan nu a mers singur în citybreak, ci alături de iubita lui, Imane El Adraoui, o tânără din El Jadida Maroc. Nu se știe până în acest moment dacă partenera sa știa de crima din Iași. Acesta era cazat la un hotel din Roma, iar când polițiștii au vrut să îl „salte”, nu se afla la cazare. Pentru câteva ore, oamenii legii au încercat să îl localizeze pe bărbat. Aflând faptul că este dat în urmărire internațională, studentul și-a schimbat înfățișarea: s-a bărbierit și și-a schimbat hainele. În momentul în care a fost prins pe o stradă din Roma, de carabinieri, acesta nu s-a opus. Bărbatul urmează să fie adus în țară, la Iași, pentru audieri. În condițiile în care el este cel care a comis dublul asasinat, atunci există posibiltatea să își petreacă următorii 25 de ani în spatele gratiilor.

În urmă cu o zi, Ioana Vanesa Burlacu a fost înmormântată.

Au avut parte de o moarte violentă

În urmă cu două zile, reprezentanții IML Iași au făcut o serie de precizări referitoare la modul în care cei doi tineri au decedat. Ioana Vanesa Burlacu prezenta pe trup nu mai puțin de 33 de plăgi tăiate. Studentul marocan, Youssef Ajniyah, prezenta 17 plăgi înțepat-tăiate. Testele de droguri au ieșit negative. De asemenea, urmele de pe corp arată că cei doi tineri ar fi încercat să se apere în fața criminalului.

„În cursul zilei de sâmbătă s-au efectuat necropsiile celor doi tineri. Vorbim despre două cazuri de agresiune. Persoana de sex feminin prezenta 33 de plăgi tăiate, iar persoana de sex masculin prezenta 17 plăgi înțepat-tăiate, cu atingerea organelor vitale. Examenele de laborator vor confirma ceea ce medicii legiști au constatat necroptic. Nu s-a identificat prezența alcoolului, cel puțin la persoana de sex feminin. Nici testele pentru droguri nu au ieșit pozitive. Plăgile aveau dispoziție pentru afectarea organelor vitale și dispunerea lor erau aproape identică. Sunt o parte din leziune în regim de apărare. Nu există urme de incendiere. Au avut parte de o moarte violentă”, a precizat prof.dr. Diana Bulgaru, șefa IML Iași, potrivit ziareonline.ro.

Comenteaza