Toata România este în stare de șoc! Ce s-a întâmplat cu Patriarhul Daniel...

Toata România este în stare de șoc! Ce s-a întâmplat cu Patriarhul Daniel...

Fostul deținut politic, Radu Ciuceanu s-a stins din viață mult prea repede.

El a fost fondator al AFDPR și totodată fondator al Institutului Naţional pentru Studiul Totalitarismului, iar înmormântarea sa a avut loc în cursul zilei de joi, la Cimitirul Bellu.

Amintim faptul că fostul deținut politic a fost arestat în 1948 și condamnat la 15 ani de temniță grea. Patriarhul Daniel al României a reacționat și el după ce a primit vestea tristă. Acesta a transmis un mesaj de condoleanțe în care a vorbit despre întreaga activitate a lui Radu Ciuceanu.

„Alături de mulți alți mărturisitori din timpul represiunii comuniste, Radu Ciuceanu a avut de îndurat minciuna, abuzul, desconsiderarea, violența fizică şi psihică, însă credinţa şi nădejdea lui în ajutorul lui Dumnezeu i-au dat puterea să depășească disperarea, pentru că în celulele din închisorile comuniste a suferit în mod salvator Însuși Hristos Domnul”, a transmis Patriarhul Daniel.
Totodată, acesta îl descrie pe Radu Ciuceanu ca fiind un ”mărturisitor al credinței creştine şi promotor al demnității româneşti” și totodată un ”reper plin de lumină, curaj și demnitate” într-o societate în care acest lucru este extrem necesar.

În același timp, în mesajul transmis, Patriarhul Daniel a vorbit despre calvarul prin care a trecut Radu Ciuceanu, fiind întemnițat 15 ani în închisorile comuniste de la Craiova.

„Marginalizat, prigonit şi arestat, supus rigorilor detenției timp de 15 ani în închisorile comuniste de la Craiova, Pitești, Jilava, Văcărești, Târgşor, Dej şi Gherla, domnul Radu Ciuceanu L-a întâlnit în timpul suferinţei pe Hristos Cel răstignit şi înviat, mărturisind personal că: „L-am văzut pe Iisus Hristos, Mântuitorul nostru, în faţa mea, purtându-Şi crucea şi I-am auzit îndemnul: Şi tu să-ţi porţi crucea!”, potrivit capital.ro.

Comenteaza