Tatăl bărbatului torturat, declarații ȘOC despre moartea fiului: „ A început xsă scuipe sânge”

Tatăl bărbatului torturat, declarații ȘOC despre moartea fiului: „ A început xsă scuipe sânge”
| Foto: fanatik.ro

S-au aflat noi detalii șocante despre tânărul care a fost bătut crunt anul trecut de poliţiştii Secţiei 16 din Capitală și găsit mort la sfârșitul săptămânii trecute.

Ghiorghe Ghiorghe neagă zvonurile conform cărora fiul său ar fi fost consumator de droguri, susține că raportul INML nu indică nicio cauză a decesului și îi transmite ministrului de Interne să-i ceară scuze public, nu prin telefon, pentru afirmațiile făcute.

„Eram la țară, în grădină, făceam treburile gospodărești de primăvară. Și am primit un telefon de la cumnata mea, care m-a întrebat ce fac și unde sunt. Și apoi mi-a spus: ia loc pe scaun, că vreau să îți dau o veste care nu este bună. Să știi că a murit Ionuț”, a povestit bărbatul într-un interviu.

„A încercat să mănânce acasă la el, apoi și-a sunat prietenul că se simte rău. A ajuns acolo și zice ”Mi-e rău”. L-a culcat prietenul ăsta în pat și a sunat la Salvare, că începuse să vomite puțina mâncare pe care o mâncase.

Apoi a început să vomite mult sânge. A venit salvarea SMURD, a încercat să îl resusciteze, dar deja murise. Prietenul la care a murit mi-a spus asta. Iar mâncarea era la el acasă, neterminată.

Am tot căutat să le desfac prietenia. I-am și zis băiatului să își caute alți prieteni. Și i-am mai spus băiatului, l-am pus în gardă, că dacă a intrat în conflict cu Poliția, oricând i se poate întâmpla ceva.

Eu am cerut să vină criminaliștii. Eu nu știu cine a venit la el și de aceea am cerut și imaginile de pe camerele de supraveghere”, a dezvăluit tatăl tânărului torturat de polițiști, transmițându-i ministrului de Interne Lucian Bode să-și ceară scuze public după ce a confundat victimele și a declarat că tânărul suferea de o boală incurabilă.

„Băiatul meu nu a suferit de nimic, fișa lui medicală se află la medicul de familie. Cineva de la Poliție a sunat și mi-a spus că ministrul își cere scuze, că nu așa a vrut să spună.

Și eu i-am răspuns să nu îmi ceară mie scuze telefonic, eu i-am cerut domnului ministru să își ceară scuze la televiziuni, cum tot la televiziuni a spus ce a spus.

Și încă ceva, concluziile IML-ului nu veniseră la acel moment, băiatul era la autopsie. De unde știa domnul ministru că băiatul suferea de boală incurabilă și că noi nu vrem să se știe acest lucru?”, a mai spus bărbatul, negând zvonurile conform cărora fiul său s-ar fi aflat sub influența unor substanțe interzise.

„Pe la 18 ani, când era la liceu, mai fuma câte o țigară. Dar încoace, când i-au venit copiii, nu s-a mai ținut de prostii, se liniștise. Avea doi copii minori.

Sunt acuzații pentru a-l discredita. Nu știu prin ce metode, dar vreau să ajung în audiență și la premierul României, chiar dacă zice că nu își pierde el vremea pentru o viață, și la președinte.

Și nu mă voi lăsa. Și dacă nu, merg la forurile internaționale. Lupt pentru băiatul meu. Decesul, din cauză neprecizată. Și am întrebat cum e posibil dacă desfaci un om și vezi că nu prea mai are sânge, nu scrii nimic în certificatul de deces?

Și mai scria acolo că în 6 luni vin rezultatele toxicologice. Păi, în 6 luni poți să scrii orice. Plus că și celălalt care a fost bătut (n.r. – de polițiști, în septembrie 2020) a murit acum două săptămâni, de plămâni. A avut cancer la plămâni, Poliția a spus”, a conchis tatăl tânărului, potrivit fanatik.ro.

Comenteaza