Sfărșit tragic pentru un tânăr de 24 de ani, care a murit înghițit de un mal de pământ

Sfărșit tragic pentru un tânăr de 24 de ani, care a murit înghițit de un mal de pământ
| Foto: playtech.ro

O familie din județul Botoșani trece prin momente grele. Fiul lor, în vârsta de 24 de ani, a murit la muncă, înghițit de un mal de pământ. De față a fost și tatăl băiatului ce a rămas în stare de șoc.

Băiatul de 24 de ani era la muncă împreună cu tatăl său. Cei doi lucrau la extinderea rețelei de canalizare și săpau un șanț adânc. Totul s-a petrecut în zona Penitenciarului Vaslui. Înainte de a se termina programul de lucru, cei doi trebuiau să ridice un panou de susținere a malului de pământ. 

Fiul și tatăl mai erau ajutați de încă un coleg de muncă. După finalizarea muncii, tânărul de 24 de ani a intrat în șanț deoarece trebuia să scoată o scară. În acel moment, pământul s-a surpat, iar tânărul a fost acoperit în întregime.

Cei aflați la fața locului au sunat la numărul de urgențe 112, în scurt timp venind și pompierii. Forțele de ordine au reușit să-l scoată pe băiat repede, însă a fost prea târziu. Salvatorii au făcut manevre de resuscitare, dar au fost nevoiți să declare decesul. Tatăl a rămas în stare de șoc. Povestește cu tristețe că înainte cu puțin timp, fiul l-a întrebat ce cadou îi va lua de ziua lui.

Cazul din județul Vaslui a intrat și în atenția inspectorilor de muncă. Potrivit IPJ Vaslui, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă. Tatăl tânărului a primit și el îngrijiri medicale la fața locului. Bărbatul era în stare de șoc. Colegul ce se afla împreună cu cei doi la muncă a povestit ce s-a întâmplat.

Eu lucram cu buldoexcavatorul. Terminasem de săpat și trăsesem utilajul lângă un gard aici. Am văzut deodată agitație la marginea șanțului și unul dintre ei a venit la mine să-mi spună că a picat malul și să bag cupa să sap. Le-am spus că nu vreau să-l omor eu și am sunat la 112.”


Cazul a fost preluat de către polițiști pentru a stabili ce s-a întâmplat, cu exactitate. De asemenea, și inspectorii de muncă au deschis propriul dosar. Salvatorii ISU ce au fost la locul cu pricina, susțin că victima era la o adâncime de 4 metri, potrivit playtech.ro.

 “Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu patru autospeciale și echipaje specializate pentru salvarea/ degajarea unui bărbat peste care s-a prăbușit un mal de pământ. Intervenția a avut loc în zona Penitenciar, bărbatul fiind surprins la o adâncime de aproximativ patru metri. După ce a fost scos la suprafață, s-au început manevrele de resuscitare, dar din păcate am fost nevoiți să declarăm decesul victimei”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui.

 

Comenteaza