Salvamontiștii au intervenit după ce un turist de 74 de ani, cu probleme de sănătate, a intrat în hipotermie

Salvamontiștii au intervenit după ce un turist de 74 de ani, cu probleme de sănătate, a intrat în hipotermie
| Foto: mediafax

Un bărbat de 74 de ani, cu probleme de sănătate, care a urcat singur, marţi, în zona înaltă a Masivului Ceahlău, a intrat în hipotermie.

„Salvamont Neamţ intervine în zona înaltă a Masivului Ceahlău, cu două echipe pentru evacuarea unui turist de 74 de ani cu probleme de sănătate. Din informaţiile primite acesta a urcat singur în cursul zilei de ieri şi a intrat în hipotermie la ieşirea în golul alpin. Nu a sunat la 112 şi a fost găsit iniţial de un grup de turişti care l-au ajutat să ajungă la Cabana Dochia. În cursul nopţii starea lui s-a înrăutăţit, iar dimineaţă a sunat la 112”, transmite Dispeceratul Naţional Salvamont.

„Echipa de intervenţie urcă acum cu o autospecială pe valea Pârâului Martin până la cota 1350 în Curmătura La Scaune urmând că de acolo să se deplasese pe jos. A fost ales un traseu mai lung dar care are zone cu mai puţine cu plăci de gheaţă. O a două echipă suport va interveni în momentul când începe coborârea victimei. Dacă totul decurge bine operaţiunea va dura aproximativ cinci ore”, informează Salvamont.

Comenteaza