Regina Elisabeta își serbează ziua de naștere de două ori pe an. De ce face asta

Regina Elisabeta își serbează ziua de naștere de două ori pe an. De ce face asta
| Foto: observatornews.ro

Regina Elisabeta a II-a își serbează ziua de naștere de două ori pe an, însă, de data aceasta, evenimentul va fi organizat într-un cadru restrâns din cauza pandemiei de coronavirus.
 

Regina Elisabeta a II-a împlineşte astăzi 95 de ani. Aniversarea vine la doar câteva zile după înmormântarea celui care i-a stat în dreapta o viaţă întreagă, prinţul Philip. Aniversarea nu va avea fanfară regală ca la majoritatea zilelor de naştere.

Monarhul își serbează ziua de naștere de două ori pe an, prima dată pe 21 aprilie, data reală de naștere a monarhului, și a doua oară, în a doua sâmbătă a lunii iunie, când se organizează evenimentul public, oficial.

Tradiția datează din 1748, din timpul domniei regelui George al II-lea. Monarhul s-a născut în luna noiembrie, când vremea din Marea Britanie nu permitea celebrarea zilei sale de naștere în aer liber.

Dar regele a vrut să se poată organiza un eveniment public, grandion, așa că a decis să-și serbeze ziua de naștere odată cu parada militară anuală care avea loc pe timpul verii.

Regina Elisabeta a II-a obișnuiește să-și petreacă ziua de naștere reală alături de familie, evenimentul fiind marcat cu 41 de salve de tun în Hyde Park, 21 de salve de tun în Windsor Great Park și alte 62 de salve de tun la Turnul Londrei.

Însă, ceremonia oficială are loc odată cu Parada Trooping the Colour, în a doua sâmbătă din luna iunie.

Regina Elisabeta a II-a, care s-a născut pe 21 aprilie 1926, pe strada Bruton, în centrul Londrei, a crescut fără să se aștepte să devină regină. A avut parte de o educaţie aleasă şi la doar 23 de ani s-a căsătorit cu Philip, fostul prinţ al Greciei şi Danemarcei. Au avut patru copii, pe Charles, Anne, Andrew şi Edward.

Tatăl ei, George al VI-lea, a primit coroana atunci când fratele său mai mare Edward al VIII-lea a abdicat în 1936 pentru a se căsători cu o americancă divorţată, Wallis Simpson, potrivit Reuters.

Majestatea Sa a urcat pe tron ​​în 1952, la vârsta de 25 de ani, și a depășit-o pe stră-străbunică, Regina Victoria, ca cel mai lung monarh din Marea Britanie, în septembrie 2015.

De atunci, a domnit ca monarh constituţional prin schimbări politice majore. A reuşit să câştige inimile britanicilor, iar sprijinul pentru monarhie a rămas constant de-a lungul anilor. Majestatea Sa este, de asemenea, regina a 15 foste colonii britanice, inclusiv Canada, Australia și Noua Zeelandă, potrivit observatornews.ro.

Comenteaza