Primele declaraţii ale tatălui care şi-a bătut copilul cu o bucată de lemn: ''Îmi spuneau că nu învaţă, că nu ascultă, că-i obraznic”

Primele declaraţii ale tatălui care şi-a bătut copilul cu o bucată de lemn: ''Îmi spuneau că nu învaţă, că nu ascultă, că-i obraznic”
| Foto: observatornews.ro

Tatăl din Suceava, filmat în timp ce-şi bătea copilul de 7 ani cu o bucată de lemn, e liber. Procurorul spune că legea nu îi permite să-l aresteze.

Bărbatul spune că şi-a lovit fiul pentru că nu şi-a făcut temele şi pentru că era neastâmpărat la ore, iar învătătoarea şi directoarea şcolii ar fi pus presiune pe el. Ambii părinţi riscă să fie decăzuţi din drepturile părinteşti.

Regret cele ce s-au întâmplat. Îmi pare rău. Mi-am dat seama că nu trebuia să reacţionez aşa la presiunea făcută'', spune tatăl.

Când a fost luat la întrebări de reporteri, tatăl bătăuş a căutat să pozeze în victimă. Bărbatul spune că a clacat din pricina faptului că toate oalele se spărgeau în capul lui.

Reporter: De ce aţi ajuns să-l bateţi?

Tatăl: Din cauza presiunilor exercitate de către cineva, respectiv, doamna învăţătoare, doamna director, doamna asistentă care este în cadrul primăriei. Îmi spuneau că copilul nu învaţă, că nu ascultă, că-i obraznic şi am clacat. Pe baza nervozităţii. Cu toate că nu trebuia să fac. Acum îmi dau şi eu seama.

Imaginile cu bătaia cruntă ar fi fost filmate în urmă cu două săptămâni, timp în care urmele de lovituri de pe corpul copilului au dispărut. În cazul violenţei în familie, tatăl bătăuş poate fi arestat doar dacă există certificat medico-legal. Practic, procurorii au mâinile legate, din cauza unei proceduri.

Lidia Neagu, procuror Parchetul de pe langa Judecatoria Câmpulung Moldovenesc: Şi atunci, singura măsură preventivă pe care am putut s-o luăm a fost controlul judiciar pe o perioadă de 60 de zile. El este eliberat condiţionat, dar nu este o condiţie de care să fi putut beneficia pentru noua infracţiune.

Bărbatul şi-a violat fiica vitregă şi, la sfârşitul anului 2019, a fost eliberat din închisoare, beneficiind de legea recursului compensatoriu. Culmea, individul era monitorizat de autorităţi. Mai mult, primea şi ajutor social.

Constantin Buga, primarul comunei: Nu au fost probleme care să ne fie semnalate asistentului social care a monitorizat această familie. Şi preotul paroh, s-au mobilizat şi ei şi noi, i-am ajutat şi financiar.

Mama copilului a asistat la bătaie, în timp ce fuma liniştită, la gura sobei.

Nicoleta Daneliuc, purtător de cuvânt DGASPC Suceava: Ceva nu este în regulă cu această mamă, având în vedere că a asistat pasivă la această demonstraţie de forţă şi am rugat colegii de la Centru de Prevenire a Violenţei să evalueze psihologic mama.

Ambii părinţi riscă acum să fie decăzuţi din drepturile părinteşti.

Comenteaza