Prețul benzinei a explodat deja! Cu cât se va scumpi în perioada următoare combustibilul

Prețul benzinei a explodat deja! Cu cât se va scumpi în perioada următoare combustibilul
| Foto: wowbiz.ro

Prețul combustibilului a crescut foarte mult în ultima perioadă, depășind pragul de 6 lei.

O creștere surprinzătoare a prețului a avut-o benzina, mai mare cu mult decât în urmă cu o lună. Suma record pe care trebuie să o plătească șoferii pentru un litru de benzină a fost înregistrată la o stație peco din Năvodari, județul Constanța.

Nici în celelalte județe situația nu este una mai bună, fiind o diferență de câțiva bani până la pragul de 6 lei. În aceeași situație se află și motorina, al cărei preț nu este cu mult mai jos.

Astfel, în Alexandria, de exemplu, șoferii plătesc pentru un litru de benzină 5,55 lei, iar pentru unul de motorină 5,52, în timp ce în Capitală benzina costă 5,92 lei litrul, pe când motorina este cu aproape 10 bani mai ieftină. 

Pe lângă carburant, specialiștii anunță că pe toate planurile vor exista majorări ale prețurilor.

Aceste majorări se resimt deja în coșul cu alimente, dat fiind faptul că prețurile produselor alimentare au crescut a 11-a lună consecutiv, ajungând la cel mai ridicat nivel, din mai, 2014.

Nici cerealele nu stau prea bine la capitolul prețuri, acestea înregistrând o creștere de 26% față de anul trecut, iar zahărul o creștere de 60% față de aceeași perioadă, în 2020, potrivit wowbiz.ro.

Etichete
Comenteaza