O mare personalitate din teatrul românesc a infectată cu Covid-19

O mare personalitate din teatrul românesc a infectată cu Covid-19

Carmen Veronica Steiciuca, Managerul Teatrului „Matei Vişniec” din Suceava, a murit infectată cu Covid-19, la vârsta de 53 de ani.

A absolvit cursurile Liceului „Ştefan cel Mare” din Suceava şi pe cele ale Universităţii „Ştefan cel Mare” şi era doctorand la Şcoala Doctorală de Teatru Iaşi.

Poeta Carmen Veronica Steiciuc a fost membră a Uniunii Scriitorilor din România, iar din 2005 a devenit membru în Ordinul Poeţilor Mantelaţi din Torino-Italia, potrivit www.newsbucovina.ro.

A condus Teatrul Municipal „Matei Vişniec” (din 2015), fiind şi cea care a organizat şi a coordonat, încă de la înfiinţare, Festivalul de teatru „Matei Vişniec” organizat la Suceava.

„Covid-19 continuă să facă victime și e extrem de dureros să tot pierdem ființele dragi. Astăzi a plecat dintre noi și Carmen Steiciuc, cea care a avut grijă de teatrul sucevean chiar de la înființarea sa. Teatrul ”Matei Vișniec” este astăzi o mărturie a pasiunii sale și a implicării în lumea culturală suceveană.

Poetă, director al revistei „Bucovina literară”, organizator al Festivalului Național de Poezie „Nicolae Labiș”, a fost licențiată a trei facultăți, urmând și un doctorat în teatrologie. Din păcate, drumul său s-a oprit prea repede, iar nouă ne mai rămâne doar să îi mulțumim pentru munca depusă și să îi păstrăm memoria vie. Drum lin, Carmen Steiciuc!”, a scris pe facebook, ministrul interimar al Culturii, Bogdan Gheorghiu, potrivit ziareonline.ro.

Etichete
Comenteaza