O fetiță de 9 ani a fost abuzată sexuală. Părinții au mușamalizat întâmplarea de „gura lumii”

O fetiță de 9 ani a fost abuzată sexuală. Părinții au mușamalizat întâmplarea de „gura lumii”

O fetiță de 9 ani a fost abuzată sexual de nenumărate ori. Părinții ei știau dar au mușamalizat întreaga poveste.

O cultură în care agresiunea asupra minorilor este trecută în derizoriu se întinde în societatea românească, în casele victimelor, cabinetele medicale, până în sediile indulgente ale Parchetelor și în sălile tribunalelor.

Fata avea 9 ani când a fost violată prima oară. Mama ei a bănuit de la început că Adina* e agresată, iar tatăl l-a prins pe violator în timp ce o pupa, dar părinţii nu s-au dus la poliţie, de teama rușinii sociale.

Abuzul a continuat doi ani, timp în care numărul agresorilor fetiţei a crescut. Trei violatori au fost trimişi în judecată, dar numai unul dintre ei e azi arestat.

Povestea nu e dintr-o Românie trecută, medievală, ci de acum câteva luni. În fiecare noapte, Adina era chinuită de coşmaruri, se zbătea în somn şi se trezea ţipând. Fără nicio noimă, se ridica şi îşi trăgea peste cap pătura cu care era învelită, şi aşa o găseau părinţii treziţi de strigătele ei: împietrită în vârful patului, ca o fantomă.

După câteva luni, la cererea mamei, medicul neuropsihiatru care o avea în evidenţe pe fetiţă, i-a prescris Rivotril, un medicament puternic, pentru tratarea epilepsiei ce poate provoaca somnolenţă. Nimeni n-a întrebat-o pe Adina ce visează ea noaptea şi de ce îşi acoperă fața în somn.

Abia în august 2020, după doi ani de abuz sexual, fetiţa le-a mărturisit psihologilor că, de fiecare dată după ce agresorul îi dădea pantalonii jos, ea îşi punea o pătură pe cap, de frică să nu vadă ce i se întâmplă. Agresată la şcoală şi acasă Adina are 11 ani şi locuieşte într-un sat de lângă Suceava.

E diagnosticată cu deficiență mintală medie şi are gândirea unui copil de 6 ani, se precizează în raportul de evaluare a ei. În clasa a III-a, fetiţa nu știa să citească și nici să scrie după dictare. „Nu m-a ajutat nimeni niciodată cu temele”, explică Adina.

Nici de la şcoala din comună Adina n-a primit prea mult ajutor. „Colegii se poartă urât cu mine şi îmi strigă că sunt «țigancă», «nespălată» şi «handicapată», iar uneori mă lovesc”, mărturiseşte fetiţa. Bătaie şi vorbe urâte primea şi de-acasă, iar în 2019, atunci când Costel B., vărul ei de 23 de ani, a început să se poarte frumos cu ea şi să-i facă declaraţii de dragoste, Adina a crezut că aceasta este iubirea pe care ar trebui să o primească.

Avea doar 9 ani atunci. Victima: „Mă chinuia și mă pupăcea” Casa părinţilor ei se află la marginea satului, pe câmp. În vecinătate e doar fosta gospodăria a bunicilor, rămasă nelocuită, şi curtea unde Costel B. şi alţi amici de-ai lui creşteau animale. Bărbatul o ducea pe Adina în casa veche unde, spune fetiţa, „mă punea pe pat, mă chinuia și mă pupăcea”, apoi o dezbrăca şi o obliga să-i facă sex oral. Curând, părtaşi la aceste abuzuri sexuale au devenit şi alţi tineri din sat.

Anchetatorii i-au identificat pe doi dintre ei: Dorel B., în vârstă de 25 ani, și Ionuţ P., de 17 ani, care au supus fetiţa la acte sexuale orale. Dar Adina a mărturisit că ar exista şi un al patrulea agresor, despre care n-a ştiut să spună decât că „are cam 40 de ani”. Fetiţa era dusă de bărbaţi şi abuzată sexual în casa veche a bunicilor ei sau în alte gospodării nelocuite, în lanuri de porumb şi pe marginea iazului.

Fratele de 8 ani al Adinei, care mergea cu ea peste tot, era pus de Costel B. să stea de pază şi să-l anunţe, în caz că vine cineva. Într-o zi, tatăl copiilor l-a văzut pe fiul lui cum stă de planton, chiar în geamul casei lor, şi a intrat la bănuieli. Costel B. venise în vizită la ei, ca să-și bea cafeaua. Curând, părinţii Adinei au plecat cu treabă, prin curte, dar după ce au văzut că băiatul lor se tot uită pe geam, tatăl copilei a intrat pe furiş în casă şi l-a surprins pe Costel B. în timp ce o săruta pe fiica lui de 9 ani, potrivit libertatea.ro.

Etichete
Comenteaza