Stenogramele dintre preotul Alexa și femeia care îl acuză de agresiune sexuală: "Mâinile dumneavoastră pe pielea..." 

Stenogramele dintre preotul Alexa și femeia care îl acuză de agresiune sexuală: "Mâinile dumneavoastră pe pielea..." 

Preotul Visarion Alexa a fost acuzat de agresiune sexuală și plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

Arhiepiscopia Bucureștilor a decis în cursul zilei de ieri ca acesta să fie suspendat, „de la slujirea preoţească”, și a precizat că, de luni, va începe o anchetă în acest caz.

Stenogramele cu convorbirea dintre părintele Visarion Alexa și femeia în vârstă de 37 de ani, care îl acuză de agresiune sexuală. Ce și-au spus cei doi, potrivit româniatv.ro. Discuția ar fi avut loc după gesturile care ar fi avut loc în timpul spovedaniei.

Preot: Ți-a fost rău?
Victimă: Cum adică?
Preot: Păi am simțit că te-ai relaxat un pic. Erai tare stresată cu povestea ta.
Victimă: Păi și asta credeți că am nevoie? Mai ales că dumneavoastră m-ați atins în zona intimă. Mi-ați atins vaginul. Asta produce detensionare (…)
Preot: Te deranjează că te-am atins? (…)
Victima: Ca și preot m-ați atins sau ca prieten?
Preot: Ca prieten…
Victima: Dar că s-a întâmplat într-un loc sfânt?
Preot: Nu te stresa, sfânt e tot universul, e făcut de Dumnezeu. (…)
Victima: Vreau să știu treaba cu dicționarul… Și explicațiile. Corpul meu s-a simțit ca la inventar. Mâinile dumneavoastră pe pielea feselor mele, pe abdomen, pe sâni, în partea intimă…
Preot: (…) E un gest de afecțiune, nu inventar.
Victima: E un gest de afecțiune din partea dumneavoastră că v-ați bucurat mai mult de atingeri mai ales că eu încercam să vă opresc și repetam că nu e voie. Corpul meu fiind inert, mai ales că sunteți preot și totul a avut loc într-un lăcaș sfânt. Și m-ați și împărtășit.
Preot: (…) Să nu cazi în ispita dorinței de a te răzbuna. Răzbunarea rănește și pe alții, dar mai ales pe tine.

Aceeași sursă scrie că, potrivit unor surse judiciare, atunci când a fost audiat în calitate de suspect, părintele Alexa Visarion ar fi recunoscut că după spovedanie, a îmbrățișat-o pe enoriașă. Atunci, tricoul acesteia s-ar fi ridicat, moment în care i-a atins pielea în zona lombară. Apoi a mângâiat-o pe spate, pe sub tricou, a arătat că i-a palpat sânul, apăsând-o și că nu-și mai amintește dacă a sărutat-o pe ureche “întrucât eram prea concentrat pe sânul ei“ (…) Ulterior a atins-o în zona intimă, sub lenjerie, potrivit spynews.ro.

Comenteaza