O fetiță de 6 ani a fost găsită moartă pe un câmp, lângă cimitir! Noi detalii tulburătoare din anchetă

O fetiță de 6 ani a fost găsită moartă pe un câmp, lângă cimitir! Noi detalii tulburătoare din anchetă
| Foto: observatornews.ro

 O fetiţa a fost găsită moartă pe un câmp, lângă cimitirul din localitatea Bujac, Arad. Anchetatorii au reuși să-i reconstituie chipul.

Pozele au fost făcute publice în încercarea de a o identifica şi pentru a putea restrânge cercul de suspecţi.

Chipul fetiţei a fost puternic afectat şi de lovituri, dar și de incendiu. Specialiştii de la Institutul Național de Medicină legală încearcă să realizeze şi profilul genetic al copilei, pentru a stabili cu exactitate identitatea.

Potrivit anchetatorilor, victima avea aproximativ 5-6 ani şi 1,10-1,20 m înălţime, ochi căprui, păr şaten aproximativ 25 cm , decesul survenind în urmă cu 1-2 zile înainte de data găsirii cadavrului.

Poliţiştii au cerut imagini de pe camerele de supraveghere localnicilor aflaţi în zonă. În mâna fetiţei, legiştii au găsit un fir de păr de 22 centimetri, iar acum rămâne de văzut şi cui aparţine. Momentan, două ipoteze sunt luate în calcul: o crimă în familie, în care vinovaţi pot fi chiar părinţii, sau o joacă între copii, care s-a sfârşit tragic.

Misiunea este dificilă pentru anchetatori, pentru că în Arad, nu a fost sezitată dispariţia vreunui copil, care să corespundă cu cadavrul descoperit. De asemenea, organele de poliţie delegate verifică, cu sprijinul D.G.A.S.P.C., minorii instituţionalizaţi cât şi dispariţiile de minori înregistrate la nivel naţional.
Atât cu ocazia cercetării la faţa locului cât şi după reluarea acestora, existând suspiciuni că s-a folosit un accelerator pentru producerea incendiului, s-a dispus lărgirea zonei de căutare a unor eventuale recipiente a căror conţinut a fost folosit pentru incendiere.

Procurorii iau în calcul să fi fost ucisă de părinţi

De cealaltă parte, procurorii au schimbat încadrarea juridică în cazul fetiţei moarte, din omor şi profanare de cadavre, în violenţă în familie, având în vedere că familia fetei nu a anunţat dispariţia acesteia.

"S-a schimbat încadrarea juridică din omor şi profanare de cadavre în violenţă în familie având în vedere că familia nu a anunţat dispariţia copilului", a declarat, pentru News.ro, procurorul Ruxandra Tarcea de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad.

Potrivit sursei citate, urmează să fie făcută publică fotografia fetei găsită decedată, după ce faţa acesteia a fost curăţată de medicii legişti, potrivit observatornews.ro.

Comenteaza