Majorat cu aproape 100 de invitați, spart de polițiști. Ce amenzi au luat participanții

Majorat cu aproape 100 de invitați, spart de polițiști. Ce amenzi au luat participanții

Polițiștii au spart un majorat la Năvodari. Petrecerea a bătut recordul amenzilor luate în perioada pandemiei.

 Polițiștii năvodareni au fost chemați de localnici la o cafenea din centrul orașului, unde o adolescentă își serba majoratul cu 1oo de invitați. Nu lipseau lăutarii și nici soliștii live.

Evenimentul s-a petrecut ieri dupa amiază, în jurul orei 18.30. Polițiștii din cadrul Poliției orașului Năvodari au fost sesizați de un localnic, despre faptul că într-o cafenea din orașul Năvodari se desfășoară un eveniment privat la care participă mai multe persoane, fără să fie respectate măsurile de prevenire și limitare a răspândirii infecției cu noul coronavirus.

 
La fața locului au ajuns imediat polițiști din cadrul Poliției orașului Năvodari, dar și și polițiști locali, în sprijin fiind solicitate și echipaje de Poliție de la subunitățile din apropiere – Secția 5 Rurală Cogealac, Secția 2 Rurală, Poliția stațiunii Mamaia, precum și o grupă din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale. Oamenii legii au decis suplimentarea forțelor de ordine după ce au constatat că la fața locului sunt și persoane de etnie rromă și au vrut să evite un eventual conflict.

Polițiștii au constatat faptul că este vorba despre un majorat organizat pentru o adolescentă care împlinea vârsta de 18 ani, iar la eveniment participau nici mai mult nici mai puțin de 96 de persoane. Toate au fost legitimate și sancționate contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei fiecare iar evenimentul a fost întrerupt.

Totodată, a fost identificat și sancționat contravențional administratorul societății comerciale, cu o amendă în valoare de 10.000 de lei.

Organizarea evenimentului vine într-un moment în care orașul Năvodari a depășit deja rata de infectare de 3 cazuri la 1000 de locuitori. În aceste condiții restaurantele, cafenelele și barurile și-au suspendat activitatea la interior și, mai mult decât atât, organizarea petrecerilor de acest gen este interzisă la nivel național, indiferent de rata de infectare inregistrata, potrivit impact.ro.

Comenteaza